Σημαντικές προσφορές στα νοσοκομεία

Τοπικά

Στην Περιφέρεια Ηπείρου παραδόθηκε χθες Πέμπτη μέρος του υγειονομικού υλικού που η εταιρεία P&I διαθέτει στις μονάδες υγείας της Ηπείρου. Ήδη από χθες άρχισε η παραλαβή του υλικού από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα», ενώ η ίδια εταιρία ζήτησε μέσω των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας, στοιχεία και για άλλες δομές Υγείας και Πρόνοιας της Ηπείρου, νοσοκομεία, άσυλα ανιάτων, γηροκομεία και μονάδες προστασίας παιδιών, προκειμένου να συνδράμει με υλικά τη λειτουργία τους.
Στην παράδοση παραβρέθηκε η εκπρόσωπος της P&I στα Ιωάννινα κ. Σοφία Κύργιου, η Αντιπεριφερειάρχης για θέματα Πρόνοιας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Συνοχής και Δημόσιας Υγείας κ. Αγνή Νάκου- Δασούλα, ο Διοικητής του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» κ. Σπ. Δερδεμέζης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του ΠΓΝΙ κ. Γ. Φλούδας.
Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης κ. Αλ. Καχριμάνης ευχαρίστησε την εταιρεία P&I και τον πρόεδρό της κ. Β. Τριάδη για τη διάθεση του υλικού. «Ευχαριστώ τα μέγιστα για αυτή τη βοήθεια από την P&I και ειδικά τον συμπατριώτη μας κ. Τριάδη, ο οποίος με ενημέρωσε πως με την εταιρεία Permira θα βοηθήσουν όλα τα ιδρύματα της Ηπείρου, γηροκομεία, άσυλα ανιάτων, κ.ά. Τους ευχαριστώ γιατί στη δύσκολη στιγμή στέκονται δίπλα μας και όπως μου είπε χαρακτηριστικά (ο κ. Τριάδης) αυτές οι εταιρείες αισθάνονται πλέον κομμάτι των Ιωαννίνων και της Ηπείρου».
Επίσης, ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Ι. Γουδέβενο για την διάθεση φορητών υπερηχοκαρδιογράφων «παλάμης» σε νοσοκομεία της χώρας, συμπεριλαμβανομένου και του Π.Γ.Ν.Ι., τα οποία θα χρησιμοποιηθούν και από κέντρα Υγείας για τον έλεγχο εξ αποστάσεως ασθενών.

Προσφορά και στον Δήμο Ζαγορίου

Δωρεά υγειονομικού υλικού έκανε η εταιρεία P&I και προς τον Δήμο Ζαγορίου. Στην ευχαριστήρια επιστολή του προς τον πρόεδρο της εταιρείας ο δήμαρχος Ζαγορίου Γεώργιος Σουκουβέλος σημείωσε μεταξύ άλλων:
«Εκ μέρους του Δήμου Ζαγορίου και των δημοτών μας, σας ευχαριστώ θερμά για την ευγενική προσφορά αγάπης και αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο, προσφέροντας σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για τον τόπο μας υγειονομικό υλικό, αποτελούμενο από μάσκες, αντισηπτικά και γάντια, αποδεικνύοντας έτσι για άλλη μια φορά έμπρακτα το ενδιαφέρον σας για τον Δήμο Ζαγορίου. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που βοηθάτε τον Δήμο Ζαγορίου από τον οποίο και κατάγεστε και συγκεκριμένα την γενέτειρά σας το Γρεβενίτι».

Πολλές οι δωρεές στο «Χατζηκώστα»

Παράλληλα, το Γ.Ν.Ι. «Γ.ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες σε φορείς και εταιρείες που οικειοθελώς ανταποκρίθηκαν με αφορμή την πανδημία COVID-19 ενισχύοντας το νοσοκομείο. Ειδικότερα:
-Την Περιφέρεια Ηπείρου για τη διάθεση ποσού 68.000 ευρώ για αγορά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού (ένα βιντεοβροχοσκόπιο για Μ.Ε.Θ., δυο τροχήλατα τρόλεϊ για Μ.Ε.Θ., δύο αεροστρώματα για κλίνες Μ.Ε.Θ. κ.λ.π.)
-Την ΠΕΔ Ηπείρου για την διάθεση ποσού 12.000 ευρώ για αγορά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού
-Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων για την δωρεά φορητού αναπνευστήρα αξίας 10.000 ευρώ
-Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για την αγορά ενός face cradle για την Μ.Ε.Θ.
-Τον O.A.E.E. για την δωρεά δυο τροχήλατων οξυμέτρων – πιεσομέτρων
-Την Αθηναϊκή Ζυθοποιία για την διάθεση ατομικών μερίδων εμφιαλωμένου νερού
Επίσης, την εταιρεία Energean Oil για τη δωρεά 72 προσωπίδων με την συνδρομή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ.ά.
Το Γ.Ν.Ι. «Γ.ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» βρίσκεται στη διαδικασία υλοποίησης αγοράς του εξοπλισμού, ο οποίος σύντομα θα τεθεί στην διάθεση των Τμημάτων, προσφέροντας ποιοτικότερες υπηρεσίες υγείας.

H συνδρομή του Επιμελητηρίου

Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων παρακολουθώντας τις εξελίξεις της παγκόσμιας πανδημίας COVID-19 και θέλοντας να συνδράμει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας καθώς και στο υγειονομικό προσωπικό, αποφάσισε ομόφωνα στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο του να χορηγήσει:
-Έναν φορητό αναπνευστήρα για τη Μ.Ε.Θ του Γενικού Νοσοκομείου Χατζηκώστα.
-Φόρμες προστασίας για το υγειονομικό προσωπικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.
-Μάσκες FFP2-KN95 υψηλής προστασίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.
-Μάσκες FFP2-KN95 υψηλής προστασίας στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ν. Ιωαννίνων.
Τέλος, αποφασίστηκε και η προμήθεια αντίστοιχων μασκών για την κάλυψη αναγκών των μελών του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων στα οποία κρίνεται απαραίτητη η προστασία τους.
Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων έχει ξεκινήσει ήδη τις διαδικασίες για την προμήθεια των παραπάνω υλικών, καθώς και του μηχανήματος του Γενικού Νοσοκομείου Χατζηκώστα και άμεσα τις επόμενες ημέρες θα γίνει και η παράδοση τους.

Ειδικά δρομολόγια για το προσωπικό

Το Αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου θα πραγματοποιήσει ειδικά δρομολόγια (τρία ανά ημέρα) το τετραήμερο από τη Μεγάλη Παρασκευή έως και τη Δευτέρα του Πάσχα προκειμένου να εξυπηρετούνται χωρίς επιβάρυνσή τους οι εργαζόμενοι που εφημερεύουν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» των Ιωαννίνων.