Σημαντικές επιτυχίες και φέτος για τα Γιάννενα

Τοπικά

Μεγάλες επιτυχίες και φέτος στα Γιάννενα από μαθητές που εισέρχονται στα Πανεπιστήμια και μάλιστα με υψηλές βαθμολογίες παρά τις δύσκολες συνθήκες και τις αντιξοότητες που είχε η φετινή σχολική χρονιά.

Η περίπτωση ενός μαθητή στο 4ο ΓΕΛ Ιωαννίνων ξεχωρίζει, όπως λέει χαρακτηριστικά ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης, Κώστας Καμπουράκης. Ο μαθητής έγραψε 20 στα Μαθηματικά, 20 στη Φυσική, 19,4 στη Χημεία και 16,8 στην Έκθεση.

Ξεχωρίζει, επίσης, στην Άρτα υποψήφια που συγκέντρωσε 19.45 στα τέσσερα μαθήματα.

Ο κ. Καμπουράκης αναφέρθηκε και στις βαθμολογίες των μαθητών των ΕΠΑΛ όπου και εκεί έχουμε υψηλές βαθμολογίες.

Αναφορικά με την γενική εικόνα ο κ. Καμπουρακης υποστήριξε ότι «η απουσία από το σχολείο δεν βοήθησε πολλά παιδιά και είχε επιπτώσεις στον τρόπο οργάνωσης και στην τελική επίδοσή τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Σύμφωνα με την επεξεργασία των στοιχείων, από το σύνολο των 71.547  υποψηφίων ΓΕΛ που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις με το νέο σύστημα σε όλες τις ομάδες προσανατολισμού πάνω από τη βάση έγραψε το 72,87%  των υποψηφίων στην νεοελληνική γλώσσα, το 71,75% στη Βιολογία, το 62,03% στην Κοινωνιολογία, το 60,24% στην Οικονομία Ο.Π. Σχεδόν ένας στους δύο υποψήφιους έγραψε κάτω από τη βάση (58,84) στα Μαθηματικά, αλλά και στην Ιστορία 50,81%.

Στην ομάδα προσανατολισμού θετικών σπουδών οι υποψήφιοι τα πήγαν καλά σε Νεοελληνική γλώσσα και Μαθηματικά καθώς πάνω από τη βάση έγραψαν το 82,66% και το 66,86% αντίστοιχα.

Αντίθετα το 41,50% των υποψηφίων στη Φυσική και το 48,75% στη Χημεία έγραψε κάτω από τη βάση. Στην ομάδα ανθρωπιστικών ένας στους δύο έπιασε τη βάση, ενώ αντίστοιχες είναι και οι επιδόσεις των υποψηφίων στα αρχαία ελληνικά.

Μόλις το 24,41% των υποψηφίων στα μαθηματικά έγραψε πάνω από τη βάση στην ομάδα σπουδών οικονομίας και πληροφορικής. ενώ πάνω  τη βάση έγραψε το 58.15% των υποψηφίων στα Νεοελληνικά και το 60,24% στην οικονομία.

Πολύ καλές είναι οι επιδόσεις των υποψηφίων στην ομάδα σπουδών υγείας καθώς μόλις το 28,25% των υποψηφίων έγραψε κάτω από τη βάση στη Βιολογία και το 13,22% στη Νεοελληνική Γλώσσα.

Πρώτος με 98 στα 100 στο διαγωνισμό για τα Πρότυπα

Συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία συμμετέχοντας στον διαγωνισμό για την εισαγωγή στο πρότυπο γυμνάσιο Ιωαννίνων. Ο μαθητής που είναι από τα Γιάννενα όχι απλά έγραψε καλά αλλά αρίστευσε και μπαίνει στο Πρότυπο γυμνάσιο με συνολική βαθμολογία 98 στα 100.

Ο κ. Καμπουράκης αναφέρθηκε σε αυτή την εξέλιξη και είπε ότι για το αποτέλεσμα ενημερώθηκε και η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας που έδωσε προφορικά τα συγχαρητήρια στον μαθητή. Αξίζει να αναφέρουμε ότι συνολικά συμμετείχαν σε όλη τη χώρα 6.416 υποψήφιοι και ο μαθητής των Ιωαννίνων άγγιξε το άριστα.

 

 

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ