Σε Βερολίνο και Βαρκελώνη η Περιφέρεια Ηπείρου

Τοπικά

Με καλή διάθεση και αισιοδοξία επέστρεψαν από τη Βαρκελώνη οι εκθέτες – παραγωγοί τοπικών παραδοσιακών προϊόντων από την Ήπειρο

Με καλή διάθεση και αισιοδοξία επέστρεψαν από τη Βαρκελώνη οι εκθέτες – παραγωγοί τοπικών παραδοσιακών προϊόντων από την Ήπειρο, μετά από τη συμμετοχή τους στην διεθνή έκθεση Τροφίμων και Ποτών Alimentaria Barcelona 2022, στις αρχές Απριλίου.

Συγκεκριμένα, περισσότερες από από 3.000 επιχειρήσεις από 52 χώρες του πλανήτη, δεκάδες χιλιάδες διεθνείς αγοραστές και 100.000 επισκέπτες από 149 χώρες, συμμετείχαν στη διεθνή έκθεση, στην οποία η Περιφέρεια Ηπείρου είχε το δικό της ξεχωριστό περίπτερο, φιλοξενώντας επιχειρήσεις από την Ήπειρο, που δραστηριοποιούνται στους κλάδους των παραδοσιακών ηπειρώτικων προϊόντων, τροφίμων και ποτών αντίστοιχα.

Όπως ανέφερε ο περιφερειακός σύμβουλος Βασίλης Καλούδης, επικεφαλής της αποστολής της περιφέρειας Ηπείρου στο ITV, αρκετές συμφωνίες εμπορικού επιπέδου οριστικοποιήθηκαν στην έκθεση της Βαρκελώνης και για άλλες τέθηκαν οι βάσεις, σημείωσε.

«Είναι εξαιρετικά σημαντική η συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου σε διεθνείς εκθέσεις γιατί δίνει τη δυνατότητα σε πολλούς εκθέτες από την περιφέρειά μας να συμμετέχον και αυτοί, παρουσιάζοντας τα δικά τους προϊόντα, που διαφορετικά, θα δυσκολεύονταν ίσως να τα παρουσιάσουν και να τα προωθήσουν στη διεθνή αγορά. Το αποτύπωμα της συμμετοχής μας στην έκθεση της Βαρκελώνης θα φανεί πολύ σύντομα, όμως αυτό που μπορώ να μεταφέρω από αυτή την εμπειρία της συμμετοχής μας είναι ο ενθουσιασμός και η ικανοποίηση των ανθρώπων που ήρθαν από την Ήπειρο, να λάβουν μέρος στην έκθεση, από την αποδοχή και τις συμφωνίες που κατάφεραν να πετύχουν, αναδεικνύοντας και την εξαγωγική δυναμική των επιχειρήσεών τους και των παραγόμενων προϊόντων, με κυρίαρχο πλεονέκτημά τους, την μοναδικότητα και την ποιότητά τους», ανέφερε ο κ. Καλούδης.

Στο πλαίσιο της Alimentaria πραγματοποιήθηκε γαστρονομική εκδήλωση στην οποία παρουσιάστηκαν σπεσιαλιτέ του τόπου μας.

Τον συντονισμό της συμμετοχής της περιφέρειας είχε η προϊσταμένη Προβολής & Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων Σοφία Φούκη.