Σε τροχιά ανάπλασης το πάρκο Πυρσινέλλα

Τοπικά

Στην χθεσινή του συνεδρίαση το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, ενέκρινε εν μέσω σημαντικών υποθέσεων, την αρχιτεκτονική μελέτη ανάπλασης του πάρκου Πυρσινέλλα.

Ανάπλαση, η οποία αφορά το πάρκο το οποίο βρίσκεται εντός των ορίων του δήμου Ιωαννιτών και καταλαμβάνει συνολική επιφάνεια 274.636,95τ.μ. στοχεύοντας στην δημιουργία ενός λειτουργικού χώρου συγκέντρωσης και αναψυχής για το κοινό, παρεμβάσεις οι οποίες θα συμβάλλουν στην βελτίωση της κινητικότητας των πεζών, χωρίς διακρίσεις.

Θερμική άνεση θα φέρει ο συνδυασμός της χρήσης φυσικών υλικών φιλικών προς το περιβάλλον και της αύξησης των επιφανειών και στοιχείων φύτευσης, όπως και μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και γενικότερα βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος και του μικροκλίματος της περιοχής.

Σύμφωνα με την προαναφερθείσα μελέτη, προβλέπεται η ανακατασκευή των δύο κεντρικών εισόδων του πάρκου, ο επανασχεδιασμός δικτύου διαδρομών, η δημιουργία εκπαιδευτικών κήπων και γηπέδου με χλοοτάπητα όπως και υπαίθριου γυμναστηρίου, η κατασκευή πάρκου ζώων συντροφιάς, η δημιουργία χώρου στάσης και πολιτιστικών δραστηριοτήτων περιμετρικά της μεγάλης λίμνης και παιδική χαρά. Η μελέτη του έργου ενσωματώνει βιοκλιματικές τεχνικές σχεδιασμού και τεχνικές εξοικονόμησης ενέργειας, δημιουργώντας μιας «πράσινη υποδομή».