Σε φουλ ρυθμούς οι εργασίες στο παλιό Χατζηκώστα

Τοπικά

Σημαντική καθυστέρηση στην αποπεράτωση και των γραφειοκρατικών, αλλά και των τεχνικών ζητημάτων της κατεδάφισης του κτηρίου στο παλιό Χατζηκώστα, στο οποίο πρόκειται να ανεγερθεί το νέο Νηπιαγωγείο, που θα μεταφερθεί από την Παπαζόγλειο, προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού.

Έτσι, οι υπηρεσίες του δήμου Ιωαννιτών και της περιφέρειας Ηπείρου αντίστοιχα καλούνται να δώσουν μία μάχη με το χρόνο, ώστε να ολοκληρωθούν οι πρόδρομες εργασίες και να ξεκινήσει η κατασκευή των υποδομών και των δικτύων που είναι απαραίτητα για να μεταφερθούν τα προκατασκευασμένα κτήρια, στα οποία θα λειτουργεί το Νηπιαγωγείο.

Τις τελευταίες ημέρες με τη συνεργασία του δήμου και της περιφέρειας, που έχει αναλάβει το σκέλος των εργασιών κατεδάφισης και απομάκρυνσης των κτισμάτων, οι εργασίες εκτελούνται με εντατικούς ρυθμούς. Το χρονοδιάγραμμα, ωστόσο, των επόμενων εργασιών και κυρίως της ολοκλήρωσής τους, ώστε από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο να λειτουργήσει εκεί το 1ο Νηπιαγωγείο, παραμένει εξαιρετικά ασαφές.

Τουλάχιστον έχει βρεθεί λύση σχετικά με τα δίκτυα του ΔΕΔΔΗΕ και των υποδομών αποχέτευσης και ηλεκτρονικών δικτύων με το νοσοκομείο Χατζηκώστα και εκτιμάται, ότι σύντομα θα μπορούν να ξεκινήσουν εργασίες κατασκευής των νέων δικτύων. Βασική προϋπόθεση ωστόσο είναι να οριοθετηθεί το οικόπεδο στο οποίο θα αναγερθεί το νέο σχολικό κτήριο, και στη συνέχεια να συναφθεί η προγραμματική σύμβαση μεταξύ δήμου και περιφέρειας, ώστε να προχωρήσει η κατασκευή των δικτύων και έπειτα η μεταφορά και τοποθέτηση του προκατασκευασμένου κτηρίου.

 

 

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ