Το πρωί του Σαββάτου, λίγο μετά τις 9:30, εκδηλώθηκε πυρκαγιά μέσα στον οικισμό της Ελεούσας, θέτοντας σε κίνδυνο δεκάδες κατοικίες και προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους, που βγήκαν έντρομοι από τα σπίτια τους προσπαθώντας να προστατεύσουν τις περιουσίες τους. Η φωτιά ξεκίνησε σε καθαρισμένο οικόπεδο κοντά στον οικισμό, όμως λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή εξαπλώθηκε γρήγορα.

Άμεσα έφτασαν στο σημείο ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηπείρου, που είχαν ήδη επιχειρήσει σε πυρκαγιά σε αγροτική έκταση στη Βουνοπλαγιά, υπό τη διοίκηση του Κωνσταντίνου Τσιώπου. Στην περιοχή βρέθηκαν επίσης ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος, αντιδήμαρχοι και στελέχη της τοπικής διοίκησης, ενώ βοήθησε και υδροφόρα του δήμου.
Υπάρχουν ενδείξεις ότι η πυρκαγιά στη Βουνοπλαγιά μπορεί να είναι εμπρηστική, καθώς το ίδιο σημείο είχε καεί και πέρυσι, αλλά η υπόθεση ερευνάται. Επιπλέον, το πρωί εκδηλώθηκε φωτιά και στην Αγία Μαρίνα του δήμου Ιωαννίνων, που αντιμετωπίστηκε γρήγορα.
Παράλληλα, η Πυροσβεστική της Ηπείρου έχει στείλει οκτώ οχήματα με προσωπικό για βοήθεια σε πυρκαγιές που συνεχίζονται από την Παρασκευή στην Αττική και την Ηλεία. Από τα Ιωάννινα αναχώρησαν τέσσερα οχήματα, από την Άρτα δύο και από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Άρτας και Πρέβεζας από ένα όχημα αντίστοιχα.











Αριθμός Μ.Η.Τ.: 232375