Προς κατάργηση οι ενδιάμεσες εκπτώσεις

Τοπικά

O Γιώργος Νταλαμάγκας εξηγεί ότι και το θέμα των προσφορών είναι πρόβλημα καθώς δεν έχουν όλοι οι έμποροι την ίδια δυνατότητα.

Απογοητευτική ήταν η ανταπόκριση του καταναλωτικού κοινού στις ενδιάμεσες εκπτώσεις σύμφωνα με τον εμπορικό κόσμο, με τους εμπόρους από τη πλευρά τους, να επαναφέρουν το αίτημα για κατάργηση του θεσμού.

Το διαθέσιμο εισόδημα των καταναλωτών λόγω της ακρίβειας κατευθύνεται στην κάλυψη των λογαριασμών για ενέργεια, καύσιμα, τρόφιμα και  στις αγορές των βασικών αγαθών. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μη μένουν χρήματα ούτε και διάθεση για αγορές άλλων ειδών και φυσικά το κλίμα αυτό αποτυπώνεται στην υποτονική κίνηση στην αγορά ακόμη και την περίοδο που γίνονται προσφορές στα προϊόντα.

Η κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων αναμένεται να γίνει με ρύθμιση εντός του Ιουνίου σύμφωνα με τον υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη που σε δήλωσή του αναφέρει ότι θα αρθεί το ανώτατο όριο του 50%, ώστε να μπορούν οι έμποροι να κάνουν προσφορές καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Ο έμπορος και πρώην πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Γιώργος Νταλαμάγκας εξηγεί ότι και το θέμα των προσφορών είναι πρόβλημα καθώς δεν έχουν όλοι οι έμποροι την ίδια δυνατότητα. «Άλλη είναι η δυνατότητα των μεγάλων πολυκαταστημάτων και άλλη του μικρού εμπόρου. Είναι πρόβλημα και αυτό και χρειάζεται να υπάρξει διευκρίνιση από πλευράς του υπουργείου» επεσήμανε ο κ. Νταλαμάγκας.

Αναφορικά με την υποτονική κίνηση είπε ότι είναι αποτέλεσμα της οικονομικής δυσκολίας που έχουν οι περισσότεροι πολίτες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην κάλυψη των καθημερινών αναγκών. «Παλεύουν όλοι να πληρώσουν λογαριασμούς. Δεν είναι προτεραιότητα τα ψώνια. Αν πρέπει να πληρώσεις τον λογαριασμό για την ενέργεια δεν θα σου μείνουν για ρούχα και υποδήματα» είπε, ευχόμενος οι όποιες λύσεις της κυβέρνησης για την στήριξη των νοικοκυριών να γίνουν με ταχύτητα ώστε να στηριχτεί όλος ο οικονομικός μηχανισμός.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ