Προοπτική διοικητικού κέντρου στο Βελισσάριο

Τοπικά

Από μικροφώνου γνωστοποίησε ένα μικρό δείγμα των όσων περιγράφονται στο έγγραφο που συνυπογράφει ο δήμος Ιωαννιτών με την Περιφέρεια Ηπείρου

Από μικροφώνου γνωστοποίησε ένα μικρό δείγμα των όσων περιγράφονται στο έγγραφο που συνυπογράφει ο δήμος Ιωαννιτών με την Περιφέρεια Ηπείρου προς το Ταμείο Εθνικής Άμυνας και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για το στρατόπεδο Βελισσάριου, ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Ειδικότερα, στο τελευταίο σκέλος της τοποθέτησής του στην ειδική συνεδρίαση του περιφ. συμβουλίου για τον απολογισμό πεπραγμένων του 2022, ο κ. Καχριμάνης αναφέρθηκε στη συνεργασία μέχρι και ελάχιστα 24ωρα πριν φύγει από τη ζωή με τον εκλιπόντα δήμαρχο Μ. Ελισάφ και στο κοινό έγγραφο που απεστάλη προς το ΤΕΘΑ, για να ακολουθήσει στις αρχές Απριλίου η επίσημη επιβεβαίωση της πρόθεσης της Κυβέρνησης διά στόματος του Κυρ. Μητσοτάκη, να προχωρήσει στην απόδοση του συνόλου της έκτασης στον δήμο Ιωαννιτών.

Εκτός όμως από τα διαδικαστικά των επαφών με τον αείμνηστο Μ. Ελισάφ και της σύνταξης του εγγράφου ο κ. Καχριμάνης έδωσε και το περίγραμμα της πρότασης, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται και η προοπτική της δημιουργίας στο Βελισσάριο του διοικητικού κέντρου, ήτοι του διοικητηρίου της Περιφέρειας Ηπείρου.

Ο κ. Καχριμάνης τόνισε, ότι από τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις που ανήκουν στο ΤΕΘΑ, θα μείνουν σε χρήση μόνον οι κατοικίες των αξιωματικών, ενώ η Περιφέρεια θα αναλάβει το κόστος της μετεγκατάστασης του Τεχνικού Σώματος και αντίστοιχα ο δήμος Ιωαννιτών το κόστος για τη μεταφορά του Λόχου Υλικού Πολέμου.

«Περιγράφεται σαφώς και στο έγγραφο που συνυπογράψαμε με τον δήμο, ότι μελλοντικά σε αυτήν την έκταση μπορεί να μεταφερθεί και το διοικητήριο της Περιφέρειας. Στο στρατόπεδο θα μείνουν μόνον οι κατοικίες των αξιωματικών και όλο το υπόλοιπο τμήμα θα παραχωρηθεί στον δήμο Ιωαννιτών και στην τοπική κοινωνία. Ο δήμος Ιωαννιτών θα δώσει από τη δική του τράπεζα γης αντίστοιχης αξίας έκταση στο ΤΕΘΑ. Ελπίζω, ότι πλέον η διαδικασία θα προχωρήσει πολύ γρήγορα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Καχριμάνης.