ΠΟΛΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ -Προοδευτικό και ρεαλιστικό το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Τοπικά

Επίσκεψη στα Ιωάννινα πραγματοποίησε ο Παύλος Πολάκης, βουλευτής Χανίων, πρώην αν.υπουργός Υγείας, μέλος του Π.Σ του κόμματος και αν. τομεάρχης διαφάνειας διοικητικής δράσης της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η επίσκεψη ξεκίνησε με περιοδεία στο κέντρο της πόλης όπου του δόθηκε η ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες. Ακολούθησε συνέντευξη τύπου μαζί με τη βουλευτή Μερόπη Τζούφη και τον συντονιστή της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ιωαννίνων Σάββα Δημητριάδη.

Στη συνέχεια αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με επικεφαλής τον Παύλο Πολάκη αποτελούμενη από τον αν. συντονιστή Πέτρο Παλάσχα, τη βουλευτή Μερόπη Τζούφη, τη αν. συντονίστρια δικαιοσύνης της Κ.Ε. Λίλα Σουλελέ, τη Γεωργία Χήτου, μέλος της επιτροπής δικαιωμάτων και δικαιοσύνης της Ν.Ε και το μέλος της Κ.Ε. Ιωάννη Στέφο, συναντήθηκε με την Πρόεδρο του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, Χριστίνα Τσέτσου, την αντιπρόεδρο, Μαρία Κατσαράκη και μέλη του Δ.Σ του συλλόγου.

Στο τραπέζι ζητήματα στη λειτουργία της δικαιοσύνης

Κατά τη συνάντηση τέθηκαν επί τάπητος τα αυξημένα προβλήματα που παρουσιάζονται στη λειτουργία της δικαστικής δικαιοσύνης, τα υπερπρονόμια του Δημοσίου και η δικονομική αποδυνάμωση των δικαιωμάτων των πολιτών που εν τέλει καθιστούν την απονομή της «γράμμα κενό», ενώ οι τεράστιες καθυστερήσεις που παρατηρούνται αγγίζουν τα όρια της αρνησιδικίας και της ουσιαστικής αποφλοίωσης του δικαιώματος της δικαστικής προστασίας των πολιτών.

Μεταξύ άλλων πολύ σημαντικών θεμάτων τονίστηκε ότι η ταχεία και ορθή απονομή της Δικαιοσύνης αποτελεί θεμέλιο λίθο για τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου. Μετά από την 10ετή μνημονιακή επιδρομή στα εισοδήματα των επιστημόνων ελευθέρων επαγγελματιών, τη διετή αναστολή της λειτουργίας των Δικαστηρίων λόγω της πανδημίας covid-19, όπου η κυβέρνηση αγνόησε παντελώς τον κλάδο των δικηγόρων, ως προς τα μέτρα οικονομικής στήριξης σε σχέση με άλλους επαγγελματικούς χώρους, δίδοντας μόνο ψίχουλα σε αυτούς, αλλά και την καθοριστική ενεργειακή κρίση που μαστίζει το βιοτικό επίπεδο τόσο των δικηγόρων όσο και όλων των Ελλήνων πολιτών.

Στην ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στην αίθουσα της Ε.Η.Μ, ο Παύλος Πολάκης ήταν ο κύριος εισηγητής του κυβερνητικού προγράμματος των «Έξι Θέσεων» του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, έτσι όπως αναπτύχθηκαν από τον Πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο.

Προηγήθηκαν, με χαιρετισμό ο Συντονιστής της Ν.Ε. Ιωαννίνων Σάββας Δημητριάδης και με παρέμβασή της η βουλευτής του Νομού Ιωαννίνων ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, Μερόπη Τζούφη. Ο Παύλος Πολάκης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ένα προοδευτικό και ταυτόχρονα ρεαλιστικό πρόγραμμα που απαντά και στις ανάγκες άμεσης ανακούφισης της κοινωνίας από τις επιπτώσεις της πολύπλευρης κρίσης, αλλά και περιλαμβάνει τις αναγκαίες τομές για ένα κοινωνικά δίκαιο και οικολογικά βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης, για ένα κοινωνικό και δημοκρατικό κράτος.

Ακρίβεια και διαφάνεια στο κάδρο

Στην ομιλία του ο Παύλος Πολάκης αναφέρθηκε επίσης στην ακρίβεια που μαστίζει το σύνολο των Ελλήνων πολιτών που καθημερινά γίνεται μεγαλύτερη, στην αισχροκέρδεια των παρόχων ενέργειας που επιβαρύνουν τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις και απειλούν την επιβίωση των ανθρώπων, τον ολοένα αυξανόμενο πληθωρισμό. Αναφέρθηκε εκτενώς στην αποκάλυψη από τον τομέα διαφάνειας διοικητικής δράσης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., στον οποίο είναι αναπληρωτής συντονιστής, της υπόθεσης Πάτση , της παράνομης δράσης του βουλευτή Γρεβενών της ΝΔ, που είναι επικεφαλής εταιρίας στα δάνεια των Ελλήνων, μέτοχος τριών offshore.

Στη συνέχεια ο πρώην υπουργός σχολίασε παράλληλα με το κύμα διαφθοράς και τις συνεχιζόμενες αποκαλύψεις των παράνομων παρακολουθήσεων πολιτικών, επιχειρηματιών και πολιτών από το καθεστώς Μητσοτάκη που με έδρα το Μέγαρο Μαξίμου και υπαρχηγό τον Γρηγόρη Δημητριάδη, όπως είπε, οργάνωσε το τεράστιο δίκτυο παρακολουθήσεων, ένα κουβάρι που δεν έχει τέλος.

Τέλος, ο κ. Πολάκης απάντησε σε ερωτήματα που τέθηκαν από τους παρευρισκόμενους συμπολίτες μας και κλείνοντας τόνισε τη βεβαιότητά του για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις επερχόμενες εκλογές και τις πρώτες και τις δεύτερες εκλογές, αν χρειστούν. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα πέσει και μάλιστα με κρότο ανέφερε χαρακτηριστικά.