Πάρκο «Τάκη Μουσαφίρη» και επίσημα

Τοπικά

Το όνομα του Τάκη Μουσαφίρη φέρει πλέον το πάρκο στην οδό Σουλίου, στη γειτονιά όπου μεγάλωσε ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης

Το όνομα του Τάκη Μουσαφίρη φέρει πλέον το πάρκο στην οδό Σουλίου, στη γειτονιά όπου μεγάλωσε ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης, σαν ένα δείγμα ελάχιστης ανταπόδοσης στο έργο και τη προσφορά του στη μουσική.

Η συγκεκριμένη απόφαση, είχε ληφθεί ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο αμέσως μετά το θάνατό του και στη συνέχεια συγκεκριμενοποιήθηκε από την Επιτροπή ονοματοδοσίας του δήμου.

Στο χώρο του Πάρκου όπου τοποθετήθηκε η πινακίδα με το όνομα του Τάκη Μουσαφίρη παραβρέθηκαν συγγενείς του, κάτοικοι της περιοχής, ο δήμαρχος, Μ. Ελισάφ, ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της επιτροπής ονοματοδοσίας, Γ. Τσίμαρης, ο αντιδήμαρχος Ν. Τσόλης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Βασ. Ζωγράφος και μέλη της Κοινότητας Ιωαννίνων.

«Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να τιμήσει τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη και η επιτροπή ονοματοδοσίας αποφάσισε να δώσει το όνομά του στο παρκάκι που είναι κοντά στο πατρικό του σπίτι. Θα ακολουθήσει και μία εκδήλωση αφιερωμένη στον σπουδαίο Τάκη Μουσαφίρη», ανέφερε στις δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Γιάννης Τσίμαρης.

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Μ. Ελισάφ, σημείωσε ότι η ονοματοδοσία είναι ένα ελάχιστο δείγμα ανταπόδοσης για την μεγάλη του προσφορά, ενώ σημείωσε πως «Ο Τάκης Μουσαφίρης ήταν ένας σπουδαίος μουσικός ο οποίος έγραψε τραγούδια που άφησαν εποχή. Του οφείλουμε πολλά. Η ονοματοδοσία είναι η αρχή των εκδηλώσεων που θα οργανώσει ο δήμος στη μνήμη του» ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι στο πάρκο θα ξεκινήσουν και εργασίες για την αναμόρφωσή του ώστε να αποτελέσει ένα κόσμημα για την περιοχή.

Εκ μέρους της οικογένειας, η αδελφή του Τάκη Μουσαφίρη, Ελένη Κικοπούλου, ευχαρίστησε τον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο για την απόφαση της ονοματοδοσίας.

«Είμαι συγκινημένη και περήφανη. Ο χώρος που διάλεξε ο δήμος είναι ο πλέον κατάλληλος καθώς είναι πολύ κοντά στο σπίτι που μεγάλωσε ο Τάκης, είναι ο τόπος που έπαιζε καλοκαίρι και χειμώνα… Σήμερα του γίνεται αυτή η μεγάλη τιμή.. Ευχαριστώ πολύ τον δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο που ομόφωνα πήραν αυτή την απόφαση», ανέφερε στις δηλώσεις.