Οσονούπω ξεκινά το έργο της ανάπλασης

Τοπικά

Δυο χρόνια είναι το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των έργων που αναμένεται να ξεκινήσουν στην κεντρική πλατεία της πόλης των Ιωαννίνων.

Ήδη έχουν τοποθετηθεί τα αναγκαία διαχωριστικά που ουσιαστικά κλείνουν τον χώρο της πλατείας και τον απομονώνουν ενώ αναμένονται και οι αναγκαίες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από το αρμόδιο τμήμα Τροχαίας.

Στο συγκεκριμένο κομμάτι αναμένεται μεταξύ άλλων να ξηλωθεί το δάπεδο να τροποποιηθεί όλος ο ενιαίος χώρος σύμφωνα με το σχέδιο.

Στο μεταξύ τα δέντρα τα οποία υπήρχαν στην πλατεία εκριζώθηκαν με ειδικά μηχανήματα και μεταφυτεύτηκαν στην παραλίμνια περιοχή.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Αρλέτος ερωτηθείς επεσήμανε ότι άμεσα θα ξεκινήσουν και το κύριο αντικείμενο των έργων ενώ αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα επισημαίνει ότι θα τηρηθεί. «Είναι θέμα χρόνου να ξεκινήσουμε με το κύριο κομμάτι του έργου», είπε.

 

Οι κυβόλιθοι

Ένα ζήτημα που έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης τις τελευταίες ημέρες είναι το στρώσιμο των δυο αξόνων μπροστά από την πλατεία-και στα δυο ρεύματα ανόδου και καθόδου- με κυβόλιθους. Δεδομένου των προβλημάτων που έχουν υπάρξει στο παρελθόν με τους κυβόλιθους, ο κ. Αρλέτος υποστήριξε ότι οι συγκεκριμένοι είναι διαφορετικοί και άρα δεν θα έχουμε ανάλογα προβλήματα με αυτά  στην οδό Ανεξαρτησίας όπου οι κυβόλιθοι είχαν αποκολληθεί και είχαν δημιουργηθεί άπειρα θέματα για τα οχήματα.

 

Πολύπαθη… οδός Πυρσινέλλα

Αναφορικά με την οδό Πυρσινέλλα που τα προβλήματα είναι πολλά και οι κακοτεχνίες περισσότερες, ο κ. Αρλέτος υποστήριξε ότι άμεσα θα υπάρξουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των προβλημάτων ενώ αναφορικά με το έργο των πεζοδρομίων στην οδό Χαριλάου Τρικούπη και την κατάργηση θέσεων παρκαρίσματος, που έχουν οδηγήσει σε πλήθος διαμαρτυριών, εξήγησε ότι έχουν βρει χώρους που θα χρησιμοποιηθούν ως παρκινγκ για την κάλυψη των αναγκών του κέντρου.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ