ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ – Ενημέρωσαν τους κατοίκους της Δαφνούλας για θέματα πρόληψης

Τοπικά

Έντονο ενδιαφέρον για ενημέρωση σε θέματα πρόληψης ιατρικών παθήσεων επέδειξαν οι κάτοικοι της Δαφνούλας και των γύρω περιοχών, δια μέσου της εκδηλωτικής συμμετοχής τους στο Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης.

Με την ευλογία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμου και μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Ιωαννιτών κ. Θωμά Μπέγκα, του Προέδρου της Τ.Κ. κ. Βασιλείου Τσιάβου και άλλων, διοργανώθηκε μία επιτυχημένη εκδήλωση, στην οποία συμμετείχε πλήθος πολιτών. Μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. κ. Β. Τσιάβος καλωσόρισε τους συμμετέχοντες αναφέροντας: «Εκ μέρους του χωριού μας, θα ήθελα να ευχαριστήσω για την παρουσία τους τον Μητροπολίτη, τον Δήμαρχο, τον Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Βίνη, τον πρώην Πρόεδρο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, την επιστημονική του ομάδα, όλους εσάς που κατακλύσατε την αίθουσα. Η αλήθεια είναι ότι με συνδέουν, προσωπικά, ως νοσηλευτή, αρκετά έτη συνεργασίας με τον κ. Φούσα, ο οποίος έχει αφιερώσει πολλά χρόνια στην ενημέρωση των πολιτών για την πρόληψη, μία έννοια που αποτελεί μεγάλο θέμα και απουσιάζει τόσο από τη συνείδηση των μελών της κοινωνίας όσο και από το γενικότερο σχεδιασμό. Η συμβολή του είναι ιδιαίτερα σημαντική και τον ευχαριστούμε».

Την κήρυξη της έναρξης των εργασιών της ημερίδας πραγματοποίησε ο Σεβασμιότατος κ.κ. Μάξιμος, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Είναι μία προσπάθεια πολλών φορέων, μία συνέργεια που αποδίδει σημαντικό έργο για όλους μας, σε θέματα πρόληψης, γιατί ο κ. Φούσας και οι συνεργάτες του μας παρέχουν σημαντική ιατρική γνώση, σε σύντομο χρόνο και σε γλώσσα κατανοητή».

Ο Δήμαρχος Ιωαννιτών κ. Θωμάς Μπέγκας, ευχαρίστησε τον Επ. Καθηγητή Καρδιολογίας για τη δραστηριότητα που αναπτύσσει και υπογράμμισε: «Η προσπάθεια του κ. Στέφανου Φούσα συμβάλλει σε πολλά επίπεδα, μας βοηθά στην πρόληψη που την έχουμε όλοι ανάγκη αλλά μας προσφέρει και την ευκαιρία να βρεθούμε όλοι μαζί, να αναπτύξουμε κοινωνική συμπεριφορά, να συναντηθούμε. Θα συμμετάσχω, ως μαθητής του Καθηγητή, θα ακούσω τις ομιλίες και είμαι σίγουρος ότι θα αποχωρήσω πιο σοφός».

Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιάννης Λάζος, ο οποίος στο τέλος της ημερίδας τόνισε: «Σας ευχαριστούμε θερμά κ. Φούσα για την πρωτοβουλία σας γιατί ειλικρινά μας κάνατε σοφότερους».

Στην ενότητα της πρόληψης, την ομάδα επιστημονικών συνεργατών που συντόνισε ο Επ. Καθηγητής Καρδιολογίας κ. Στέφανος Φούσας, αποτελούσαν ο αιδεσιμότατος Μιχαήλ Χ. Χρυσέλης, Επιμελητής Β΄ Γυναικολογίας ΕΣΥ («Πρόληψη στη Γυναικολογία»), η Σοφία Ζουρούδη, Νευρολόγος («Άνοια: Νόσος ή φυσιολογικό επακόλουθο της γήρανσης;»), η Μαρία Κεφάλα, Παιδίατρος («Πρόληψη της γρίπης»), η Παρασκευή Κίτσου, Χειρουργός-Οδοντίατρος («Οδοντιατρική πρόληψη στην παιδική ηλικία»), η Δρ. Έφη Μάρκου, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος («Δερματικός Καρκίνος»), ο Ιωάννης Μπίγγος, Παθολόγος Κ.Υ. Ιωαννίνων («Γρίπη και εμβολιασμός»), ο Γεώργιος Παπανικολάου, Περιοδοντολόγος – Χειρουργός Οδοντίατρος (Οδοντιατρική πρόληψη και χρόνιες συστηματικές ασθένειες»), η Βάια Θ. Ρούντου – Υφαντή, Χειρουργός Οφθαλμίατρος («Τα συχνότερα οφθαλμολογικά προβλήματα»), η Ευθαλία Χρ. Στεφανάκη, Ειδικός Αλλεργιολόγος – Ειδ. Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσοσολογίας («Αλλεργία στα δηλητήρια της μέλισσας και της σφήκας»), η Λαμπρινή Τάτση, Γενικός Γιατρός, («Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας»), ο Κίμων Τσουκανέλης, Χειρουργός Ουρολόγος («Παθήσεις κύστεως και νεφρών-Υπερπλασία του προστάτη»), ο Χρήστος Χαρίτος, Ορθοπεδικός («Πρόληψη της οστεοπόρωσης»), ο Κώστας Τσαγκλής, Δικηγόρος («Νομική προστασία στην υγεία») και ο Σταύρος Σταύρου, Πολιτικός επιστήμων-Msc («Πρόληψη του εθισμού στο διαδίκτυο»).