Ο συγχρωτισμός της νεολαίας επιβαρύνει την κατάσταση στην πόλη

Τοπικά

Επιβάρυνση στον αστικό ιστό προκαλεί ο συγχρωτισμός των νέων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Δεν είναι εκτεταμένη η διασπορά στο Μέτσοβο, όπως επιβεβαιώθηκε τη δεύτερη ημέρα των rapid tests και γνωστοποίησε πριν από λίγο ο περιφερειάρχης, Αλ. Καχριμάνης, στο περιφερειακό συμβούλιο. Συγκεκριμένα, σήμερα έγιναν 250 τεστ και βρέθηκαν 3 θετικά, τα δύο σε κατοίκους του Μετσόβου και το ένα σε κάτοικο Τ.Κ. που προσήλθε λόγω συμπτωμάτων.

Επίσης, ο κ. Καχριμάνης έκανε γνωστό πως στον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό, μετά την επιβεβαίωση κρουσμάτων, θα γίνει τριήμερη απολύμανση στις εγκαταστάσεις και οι εργαζόμενοι θα επιστρέψουν από την Τετάρτη στη δουλειά με την επιτήρηση του ΕΟΔΥ.

Για τα 32 κρούσματα της Τετάρτης, ειπώθηκε ότι προέκυψαν λόγω κρουσμάτων που δεν είχαν δοθεί από ιδιωτικά εργαστήρια τις προηγούμενες ημέρες. Επίσης, ο κ. Καχριμάνης αναφέρθηκε στην τηλεδιάσκεψη πριν από λίγο με τον πρωθυπουργό, στη διάρκεια της οποίας ο καθηγητής κ. Τσιόδρας έκανε αναφορά στην περίπτωση των Ιωαννίνων, λέγοντας ότι διαπιστώνεται επιβάρυνση στον αστικό ιστό, κυρίως λόγω συγχρωτισμού νέων σε ηλικία, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ο Περιφερειάρχης αναφερόμενος στις ιχνηλατήσεις, ανέφερε ότι δεν είναι αντικείμενο της Περιφέρειας, αλλά το ανέλαβε γιατί είχαν διαπιστωθεί καθυστερήσεις από τον ΕΟΔΥ.

«Είμαστε η μόνη Περιφέρεια που τις κάνουμε και αν δεν τις είχαμε κάνει θα ήμασταν σε πολύ χειρότερη κατάσταση», υπογράμμισε. Πρόσθεσε δε ότι δεν είναι σε θέση να προεξοφλήσει το τι θα αποφασιστεί το Σάββατο από τους Λοιμοξιωλόγους για την Π.Ε. Ιωαννίνων.