Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ  -«Δώσαμε λύσεις σε δύσκολες καταστάσεις»

Τοπικά

Αναφορά σε όλα όσα έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα έκανε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης κατά την διάρκεια της ενημέρωσης στην συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.

Ο κ. Καχριμάνης εξήγησε ότι η περιφέρεια Ηπείρου έχει το μεγαλύτερο ποσοστό απορροφήσεων σε σχέση με άλλες περιφέρειες ενώ μίλησε και για τις προσπάθειες που έχουν καταβάλει για να δώσουν λύσεις σε δύσκολα θέματα. Οι αναφορές του περιφερειάρχη έγιναν στα πλαίσια της συζήτησης για τον απολογισμό εσόδων-εξόδων του οικονομικού έτους 2021.

Ειδικότερα ανέφερε: «Η Περιφέρεια Ηπείρου έχει αναλογικά το μεγαλύτερο ποσοστό απορροφήσεων από όλες τις Περιφέρειες της χώρας. Έχουμε κάνει τόσα πολλά με τόσα  λίγα λεφτά, δεν αφήσαμε τίποτε που μπορούσαμε να κάνουμε. Περάσαμε δύσκολες καταστάσεις, αλλά δώσαμε λύσεις», τόνισε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης συνοψίζοντας τη σημερινή συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την απολογισμό εσόδων- εξόδων οικονομικού έτους 2021.

Απαντώντας σε τοποθετήσεις που έγιναν στη συνεδρίαση, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «η Περιφέρεια έχει αποκτήσει δύο στρατόπεδα για νέα διοικητήρια σε Πρέβεζα- Άρτα, ενώ ειδικά για το της Πρέβεζας, ενημέρωσε ότι ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίας από το Κ.Α.Σ. και  αφού απομακρυνθούν τα ελενίτ θα αρχίζουν οι κατεδαφίσεις».

Για το περιστατικό κακοποίησης του γαϊδάρου στο Δήμο Ζίτσας

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση που ανέπτυξε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το περιστατικό με την κακοποίηση ζώου στο δήμο Ζίτσας εξήγησε ότι  η Κτηνιατρική Υπηρεσία της Περιφέρειας Ηπείρου έχει προβεί σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες σχετικά με το περιστατικό  κακοποίησης, που οδήγησε τελικά στο θάνατο το γαϊδουράκι στο Δήμο Ζίτσας.

Χαρακτήρισε «μεγάλο λάθος» τον τρόπο με το οποίο ενήργησε ο κτηνοτρόφος, ενώ όσον αφορά τις «καταγγελίες» που είχαν δημοσιοποιηθεί σχετικά με την ύπαρξη ψύλλων, είπε ότι η Περιφέρεια δεν επιλήφθηκε επειδή ήταν αναρμόδια.

Επίσης  έκανε γνωστό ότι από την Κτηνιατρική Υπηρεσία πραγματοποιήθηκε υγειονομικός έλεγχος στο παρελθόν και η Έκθεση έχει αποσταλεί από τις 25 Σεπτεμβρίου 2019 στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ ως προς την αδειοδότηση της μονάδας, εξήγησε ότι «βάσει της τελευταίας νομοθετικής ρύθμισης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης  έχει δοθεί παράταση μέχρι το Δεκέμβριο του 2023».

Επιμέλεια: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ