«Να εμβολιαστεί ο κόσμος, να ακούσει τους επιστήμονες»

Τοπικά

Ο Δήμαρχος Μετσόβου Κώστας Τζαφέας για τους δύο θανάτους σε ένα 24ωρο

Βαρύ πένθος στο Μέτσοβο που μετρά δύο θανάτους σε ένα 24ωρο ενώ ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης με τοποθέτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής να εμβολιαστούν και να προστατευτούν, δείχνοντας εμπιστοσύνη στην επιστήμη.

Περιφερειάρχης και Δήμαρχος Μετσόβου με δημόσιες τοποθετήσεις προσπαθούν να βάλουν τέλος στον αρνητισμό και να πείσουν τους κατοίκους να εμβολιαστούν.

Ο δήμαρχος Κώστας Τζαφέας ξεκαθαρίζει ότι στην περιοχή του Μετσόβου τηρούνται τα μέτρα και εφαρμόζονται τόσο στην εστίαση όσο και στις ξενοδοχειακές μονάδες που ετοιμάζονται πυρετωδώς για τα Χριστούγεννα:

«Μας έχουν συγκλονίσει οι θάνατοι αυτοί. Υπάρχουν ορισμένοι που δεν μπορούμε να τους πείσουμε. Επιμένουμε εμείς …επιμένουν και εκείνοι. Πεθαίνει κόσμος. Πεθαίνει κόσμος που δεν είχε υποκείμενα νοσήματα επειδή δεν ήθελε να εμβολιαστεί…Με τις ανακοινώσεις που κάνουμε θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο» είπε ο κ. Τζαφέας.

Ο κ. Τζαφέας υποστήριξε ότι πρέπει οι πολίτες να ακούν τους επιστήμονες και «Υπάρχουν επιστήμονες και εδώ στην περιοχή μας και δεν τους ακούν. Δεν υπάρχει δικαιολογία! Υπάρχει η δυνατότητα να πάμε να εμβολιάσουμε τον κόσμο και στο σπίτι τους εάν χρειάζεται Αρκεί να το θελήσουν και να εμβολιαστούν. Είναι κρίμα» είπε, για να συμπληρώσει ότι «οι επαγγελματίες στην εστίαση και τα ξενοδοχεία τηρούν τα μέτρα. Υπάρχει τάξη και εφαρμόζονται τα πρωτόκολλα. Είναι κρίμα το όνομα του Μετσόβου να συνδεθεί με αρνητισμό» κατέληξε.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ