Ν.Τ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΔΕΔΥ -Ζητά την άμεση κάλυψη στην παράλληλη στήριξη

Τοπικά

Συνάντηση με την αναπληρώτρια Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου είχε το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ και των προέδρων της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων

Συνάντηση με την αναπληρώτρια Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου είχε το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ και των προέδρων της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, με κύριο ζήτημα την κάλυψη των κενών στην παράλληλη στήριξη.

«Δυστυχώς κι ενώ ολοκληρώνεται το πρώτο τρίμηνο στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, τα κενά στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων είναι δεκάδες και ακολουθούνται πρακτικές έξω από τα όρια της επιστήμης με μοίρασμα των παράλληλων σε δύο μαθητές ή ακόμα χειρότερα να μην υπάρχει καθόλου εκπαιδευτικό προσωπικό εκεί που υπάρχουν αντίστοιχες διαγνώσεις από το Κ.Ε.Δ.Α.Σ.Υ.», αναφέρει το Ν.Τ. Ιωαννίνων.

Το δεύτερο θέμα που συζητήθηκε, ήταν η μη μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών της ειδικής αγωγής κι ενώ έχει παρέλθει η απαιτούμενη διετία από τον διορισμό τους. «Η ομηρία χιλιάδων νεοδιόριστων εκπαιδευτικών συνεχίζεται, ενώ όσες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης προχώρησαν σε διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης, θα κληθούν να ανακαλέσουν τις πράξεις αυτές. Η άρνηση του Υπουργείου Παιδείας να εξασφαλίσει τις απαραίτητες πιστώσεις για την πρόσληψη του αναγκαίου εκπαιδευτικού προσωπικού είναι εξοργιστική», τονίζει η ΑΔΕΔΥ, κάνοντας γνωστό ότι, σε συνεργασία με τους συλλόγους των εκπαιδευτικών, θα συνεχίσει τις δράσεις το επόμενο διάστημα, ώστε να δοθούν οι επιβεβλημένες λύσεις.