Μόνιμοι διορισμοί στην Ειδική αγωγή

Τοπικά

 

 

Για πρώτη φορά μόνιμοι διορισμοί σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.
Ανακοινώθηκαν οι διορισμοί 1817 εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και 1628 εκπαιδευτικών στη Δευτεροβάθμια Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, κατηγορίας ΠΕ και ΤΕ διαφόρων κλάδων.
Οι νεοδιοριζόμενοι θα τοποθετηθούν προσωρινά σε κενή θέση σχολικής μονάδας της περιοχής διορισμού με Απόφαση του οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης, ύστερα από πρόταση του οικείου Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Εκπαίδευσης (ΠΥΣΠΕ ή ΠΥΣΔΕ ή ΠΥΣΕΕΠ).
Η προσωρινή τοποθέτηση των νεοδιοριζόμενων θα γίνει σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους ενώ μετά τη δημοσίευση της απόφασης διορισμών στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, θα ακολουθήσει ανακοίνωση προς ενημέρωση των διορισθέντων για τις ημερομηνίες κατά τις οποίες οφείλουν να παρουσιαστούν για ορκωμοσία και ανάληψη υπηρεσίας.
Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο διευθυντής Περιφερειακής Εκπαίδευσης Ηπείρου Κώστας Καμπουράκης οι εκπαιδευτικοί αναμένεται να καλύψουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε ένα σημαντικό έργο αυτό της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης.
«Η ειδική αγωγή και εκπαίδευση είναι απαραίτητες για την ολόπλευρη και αρμονική ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, τη βελτίωση και αξιοποίηση των δυνατοτήτων και δεξιοτήτων τους. Ο διορισμός μόνιμων εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά στη δημιουργία σταθερών μαθησιακών δεσμών και να βελτιώσει έτι περαιτέρω την εξέλιξη των μαθητών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καμπουράκης.
Τέλος, ερωτηθείς για την προετοιμασία για το άνοιγμα των σχολείων το Σεπτέμβριο, υπογράμμισε ότι έχουν γίνει συσκέψεις στο Υπουργείο, εξετάζονται όλα τα δεδομένα ενώ οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά την ενδελεχή εξέταση των επιδημιολογικών δεδομένων.

Να προχωρήσουν και οι υπόλοιπες προσλήψεις, ζητά η Μερόπη Τζούφη

Ικανοποίηση εκφράζει η βουλευτής Ιωαννίνων με τον ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη για τον μόνιμο διορισμό 3.500 εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή, ενώ καλεί την κυβέρνηση να ολοκληρώσει άμεσα τους 10.500 διορισμούς εκπαιδευτικών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
«Χαιρετίζουμε την ολοκλήρωση της διαδικασίας διορισμού 3.500 εκπαιδευτικών της Ειδικής Αγωγής στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Πρόκειται για τους πρώτους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών στην ιστορία της Ειδικής Αγωγής, καθώς και τους πρώτους μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση έπειτα από μια δεκαετία οικονομικής κρίσης, μνημονίων και υποστελέχωσης του δημόσιου σχολείου.
Οι μόνιμοι διορισμοί σηματοδοτούν την επιτυχή ολοκλήρωση των προσπαθειών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά την ενίσχυση του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος και ειδικά, της εκπαίδευσης των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
Παρά τις χρονοτριβές της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας και τη διάθεση «οικειοποίησης» των διορισμών από την κυβέρνηση της ΝΔ, οι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών, ειδικού και βοηθητικού προσωπικού είναι αναμφίβολα θετικοί και αναγκαίοι. Ευχόμαστε στους νεοδιορισθέντες εκπαιδευτικούς καλή σταδιοδρομία και καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που τους περιμένει.
Καλούμε την κυβέρνηση να ολοκληρώσει άμεσα και τους 10.500 διορισμούς εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, υπενθυμίζοντας πως οι διαδικασίες έχουν ήδη δρομολογηθεί και προϋπολογιστεί από το 2019 στο πλαίσιο της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ για 15.000 μόνιμους διορισμούς στη δημόσια εκπαίδευση», αναφέρεται αναλυτικά στη δήλωση της βουλευτή.

 

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ