Μία (ακόμη) διαφορετική Ανάσταση αλλά με μεγαλύτερες προσδοκίες (ΦΩΤΟ)

Τοπικά

Προσδοκία για καλύτερες ημέρες σε όλον τον πλανήτη

Το «Χριστός Ανέστη» και οι καμπάνες που άρχισαν να χτυπούν χαρούμενα, σηματοδότησε το τέλος του Θείου Δράματος, την Ανάσταση του Θεανθρώπου και την προσδοκία για καλύτερες ημέρες και μάλιστα σύντομα σε όλον τον πλανήτη.

Η φετινή Ανάσταση ήταν και αυτή, όπως και η περσινή, διαφορετική, τουλάχιστον όμως το φετινό Πάσχα, οι πιστοί είχαν τη δυνατότητα να προσέλθουν στις Εκκλησίες, αποκλειστικά στους εξωτερικούς χώρους αυτών, τηρώντας τα μέτρα και τις αποστάσεις, να συμμετέχουν στην Ακολουθία της Ανάστασης και να ανάψουν τις λαμπάδες τους, μεταφέροντας το Άγιο Φως στα σπίτια και στις καρδιές τους.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου στα Ιωάννινα, χοροστατούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ Μάξιμου τελέστηκε η Ακολουθία της Ανάστασης με εκατοντάδες πιστούς να βρίσκονται στον περίβολο του Ναού, αλλά και στις παρακείμενες οδούς.

 

Αρκετοί ήταν επίσης εκείνοι που παρακολούθησαν και συμμετείχαν στην Ακολουθία από τις ταράτσες κα τα μπαλκόνια των πολυκατοικιών, ψάλλοντας και αυτοί το «Χριστός Ανέστη».

Παρόμοια εικόνα και σε όλες σχεδόν τις Ενορίες της Μητρόπολης Ιωαννίνων, με χιλιάδες πιστούς να προσέρχονται στους Ναούς και να περιμένουν το «Χριστός Ανέστη», προσδοκώντας, ότι θα είναι η τελευταία φορά που θα γιορτάσουν το Πάσχα, αν όχι μακριά, σίγουρα όχι όσο κοντά θα το ήθελαν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ