Μερόπη Τζούφη: «Το ΕΣΥ πρέπει να ενισχυθεί»

Τοπικά

Συνάντηση με εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ είχε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Μερόπη Τζούφη

Συνάντηση με εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ είχε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Μερόπη Τζούφη προκειμένου να συζητήσει μαζί τους τις αλλαγές μετά την ψήφιση του τελευταίου νομοσχεδίου για την Υγεία.

Η κα. Τζούφη συνομίλησε με εργαζομένους και συναντήθηκε με τον διευθυντή του ΕΚΑΒ.

Λίγο μετά στις δηλώσείς της κινήθηκε στη σταθερά του ΣΥΡΙΖΑ που καταψήφισε το νομοσχέδιο ενώ υπόσχεται ότι θα το καταργήσει όταν επιστρέψει στην εξουσία.

Όπως είπε η κα. Τζούφη «Υπολογίζεται πως οι υγειονομικές ανάγκες της χώρας έχουν μείνει ακάλυπτες κατά 30%. Το ΕΣΥ λειτουργεί με 10.000 υγειονομικούς λιγότερους και πολλές κλινικές, πολλά τμήματα και υπηρεσίες αναστέλλουν τη λειτουργία τους. Τα χειρουργεία πηγαίνουν πίσω για μήνες. Οι ασθενείς για να εξυπηρετηθούν, οδηγούνται είτε στα επί πληρωμή απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων είτε στον ιδιωτικό τομέα. Η κατάσταση είναι εκρηκτική και θυμίζει την πρώτη μνημονιακή περίοδο, όταν περισσότεροι από 2 εκατομμύρια συμπολίτες μας στερήθηκαν την πρόσβαση στη δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη» τονίζει.

Η κ. Τζούφη κατακεραύνωσε την πολιτική της ΝΔ αναφορικά με τις αλλαγές στις συνθήκες εργασίας λέγοντας ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταψήφισε την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία. Στεκόμαστε αντιδιαμετρικά απέναντι στην ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περίθαλψης, στο σχέδιο κατάργησης του ΕΣΥ και αρνούμαστε να γυρίσουμε στην εποχή πριν την ίδρυσή του».

Καταλήγοντας επανέλαβε ότι ο νόμος θα μείνει στα χαρτιά και ότι « Οι εκλογές κοντοζυγώνουν και ο νόμος θα μείνει στα χαρτιά. Παρόλο που ψηφίστηκε, θα είναι ένας από τους πρώτους που θα καταργήσει η επόμενη προοδευτική διακυβέρνηση. Όχι από ρεβανσισμό ή πολιτική σκοπιμότητα. Αλλά επειδή βρίσκεται στην αντίπερα όχθη των αναγκών της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, επιλέγοντας τη συμμαχία με τους ιδιώτες και τα συμφέροντα που ωφελούνται από τη διάλυση του ΕΣΥ».

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ