Με συστήματα ελέγχου του νερού και των διαρροών

Τοπικά

Αναβαθμίζει το δίκτυο η ΔΕΥΑΙ

Μία καλύτερη και πιο άμεση σε χρόνους, εικόνα για την κατάσταση του δικτύου και τις τυχόν διαρροές, όπως όμως και για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του πόσιμου ύδατος φιλοδοξεί να έχει η ΔΕΥΑΙ μέσα από την αναβάθμιση των υποδομών παρακολούθησης και ελέγχου του νερού. Ήδη στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Interreg Ελλάδα-Αλβανία “Save-Water”, η ΔΕΥΑΙ αναβαθμίζει αυτές τις ημέρες πέντε  τοπικούς σταθμούς διαρροών. Όταν ολοκληρωθεί η αναβάθμισή τους, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Άρης Μπαρτζώκας, μέσω τηλεμετρικής διασύνδεσης των σταθμών και με τη χρήση αισθητήρων μέτρησης, θα παρακολουθούνται στοιχεία παροχής, πίεσης, αλλά και ποιοτικά δεδομένα όπως αγωγιμότητα, θερμοκρασία, θολότητα και υπολειμματικό χλώριο, σε πραγματικό χρόνο.

Παράλληλα μέσω του μεγαλύτερου σε προϋπολογισμό, προγράμματος ελέγχου των διαρροών πραγματοποιούνται εργασίες αναβάθμισης και στο υπόλοιπο δίκτυο των 50 περίπου σταθμών που είναι αναπτυγμένοι σε όλο το δίκτυο της ΔΕΥΑΙ. Ωστόσο για τις εργασίες αυτές ενδέχεται να υπάρξει μειωμένη πίεση ή και διακοπή υδροδότησης σήμερα Τρίτη τις πρώτες πρωινές ώρες στις οδούς Καλπακίου (στους Αμπελόκηπους) και 21ης Φεβρουαρίου, στη συμβολή με την οδό Στρατηγού Βογιάννου.

«Είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό πρόγραμμα αναβάθμισης γιατί θα μας επιτρέψει να έχουμε την καλύτερη δυνατή εικόνα και για τα ποιοτικά στοιχεία του πόσιμου νερού και αν τυχόν υπάρχει κάποιο πρόβλημα αλλά και γιατί θα μπορέσουμε να έχουμε καλύτερο έλεγχο στις διαρροές, φτάνοντας πολύ πιο γρήγορα στο σημείο της βλάβης για να προχωρήσουμε στην αποκατάστασή της», ανέφερε ο κ. Μπαρτζώκας.

 

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ