Μάχη για τη δεύτερη Κυριακή θέλει να δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Ηπείρου

Τοπικά

Η αυτοδιοικητική μάχη θα είναι δύσκολη για τον ΣΥΡΙΖΑ

Με μία ισχυρή δόση πολιτικής αυτοκριτικής για τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ σε τοπικό επίπεδο, η Μερόπη Τζούφη τοποθετήθηκε ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου, σε μία περίοδο εξαιρετικά δύσκολη για το κόμμα που καλείται εντός του Σεπτεμβρίου να εκλέξει το νέο του πρόεδρο.

Η βουλευτής Ιωαννίνων τόνισε πως η αυτοδιοικητική μάχη θα είναι δύσκολη για τον ΣΥΡΙΖΑ που έρχεται από ένα άσχημο εκλογικό αποτέλεσμα στις εθνικές εκλογές και προσπαθεί να ανασυνταχθεί και να βρει το βηματισμό του μέσα από τις εσωτερικές διαδικασίες ανάδειξης του νέου Προέδρου.

Η προσπάθεια όμως που έγινε για τη συγκρότηση αξιόμαχων ψηφοδελτίων δεν απέδωσε καρπούς στον πρώτο βαθμό της αυτοδιοίκησης, παρά μόνο στην Περιφέρεια Ηπείρου όπου με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Γιάννη Στέφο ο ΣΥΡΙΖΑ ευελπιστεί όπως είπε, να δώσει τη μάχη της δεύτερης Κυριακής, που έχει πολιτικά χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, η αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ να συγκροτήσει παράταξη ή να δώσει συνέχεια στην υπάρχουσα στον δήμο Ιωαννιτών, είναι ένα πολιτικό γεγονός που προκαλεί εσωστρέφεια στο κόμμα με την κα Τζούφη να τονίζει πως παρότι καταβλήθηκε προσπάθεια, ο χρόνος ήταν περιορισμένος για να συγκροτηθεί ένα αξιόμαχο ψηφοδέλτιο στον δήμο Ιωαννιτών.

«Προφανώς υπάρχουν και ευθύνες στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ για το πως διαχειριστήκαμε τα πράγματα το προηγούμενο διάστημα, όμως μεσολάβησαν οι εθνικές εκλογές, που απορρόφησαν πολλές δυνάμεις και δεν υπήρξε και ο χρόνος στη συνέχεια για να συγκροτήσουμε αυτοδιοικητικά σχήματα με μεγάλο αριθμό υποψηφίων. Κάναμε μία προσπάθεια αλλά δεν ήταν εύκολο να φτιάξουμε μία παράταξη που δε θα στηρίζεται μόνο σε κομματικά μέλη και γι’ αυτό καταλήξαμε στην απόφαση να μην συγκροτήσουμε παράταξη αλλά να αφήσουμε την κοινωνία και τους πολίτες ελεύθερους να επιλέξουν για την ψήφο τους, στηρίζοντας όμως προοδευτικές δυνάμεις που δε θα είναι υπέρ της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών στους δήμους που θα είναι υπέρμαχο της δημόσιας περιουσίας και της προστασίας του περιβάλλοντος», ανέφερε.