Μ. Τζούφη: Προτεραιότητα η δημιουργία νέων δομών πρόνοια

Τοπικά

Οι ανάγκες που υπάρχουν για δομές πρόνοιας και κυρίως για στήριξη με επιχορηγήσεις από πλευράς του δημόσιου τέθηκαν μεταξύ άλλων στο επίκεντρο της επίσκεψης που έκανε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη στον πρόεδρο του ΟΚΠΑΠΑ Δημήτρη Πάνου. 

Ο κ. Πάνου υποδέχτηκε την κα. Τζούφη και την ενημέρωσε για τα θέματα του μεγαλύτερου οργανισμού του Δήμου που έχει παράλληλα και τις περισσότερες δομές. 

Ο κ. Πάνου μίλησε για την συζήτηση που έκανε με την βουλευτή με την οποία είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις μέσα από ένα γόνιμο διάλογο: 

«Είχαμε μια συζήτηση για τις προσπάθειες που κάνουμε για νέες δομές. Οι ανάγκες είναι μεγάλες και πρέπει να στηριχτούν από το κράτος και το Δήμο», ανέφερε στην ολιγόλεπτη δήλωσή του ο κ. Πάνου. 

Από την πλευρά της η κα. Τζουφη μίλησε για μια κρίσιμη περίοδος αναφερόμενη και στις εξελίξεις με την μετάλλαξη του ιού.

Μπαίνοντας στην ουσία της επίσκεψης και αφού ευχαρίστησε τον κ. Πάνου για την υποδοχή είπε ότι: «Υπάρχει εθνικό σχέδιο για την πρόνοια» αλλά δεν έχουνε εικόνα των διατάξεων που αφορούν τις όποιες αλλαγές γίνουν ενώ αναφερόμενη στον νέο προϋπολογισμό υποστήριξε ότι υπάρχει μείωση της τάξης των 164 εκ για την πρόνοια. 

Η βουλευτής ξεκαθάρισε ότι θα είναι στο πλευρό του ΟΚΠΑΠΑ λέγοντας ότι θα κάνει ότι μπορεί για να προωθήσει την δημιουργία νέων δομών και ειδικά τέτοιων που να σχετίζονται με την αναπηρία των μεγαλύτερων παιδιών. 

«Οι δομές πρέπει να υποστηριχτούν και να αναπτυχθούν ειδικά χρειάζεται μια δομή για τα μεγάλα παιδιά με αναπηρία. Χρειάζεται ενίσχυση και χρηματοδότηση και θα είμαι στο πλευρό αυτής της προσπάθειας», κατέληξε η κα. Τζούφη. 

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ