Κοτόπουλο και μοσχάρι σε πρώτη επιλογή

Τοπικά

Η Πόπη Μάντη μιλά για την αγοραστική κίνηση στα κρεοπωλεία

Εναλλακτικές προκειμένου να γεμίσουν το τραπέζι και ταυτόχρονα να μην βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη ψάχνουν οι καταναλωτές και στο κρεοπωλείο! Το κρέας είναι ψηλά στις προτιμήσεις των καταναλωτών αν και το κόστος ειδικά στα αμνοερίφια σπάει τα… κοντέρ.

Ζωοτροφές, μεταφορές, ενεργειακό κόστος, όλα μπαίνουν στην τελική τιμή παρά τις προσπάθειες που κάνουν οι παραγωγοί να συγκρατήσουν την τελική τιμή διάθεσης, την ώρα που τα περιθώρια για τους κρεοπώλες στενεύουν και η γκρίνια καταγράφεται όλο και πιο συχνά από την πλευρά των καταναλωτών.

Η Πόπη Μάντη είναι πολλά χρόνια στην συγκεκριμένη αγορά και καθημερινά, όπως και άλλοι συνάδελφοί της, καταγράφει την κατάσταση που είναι σίγουρο ότι θα δυσκολέψει για όλους ανεξαιρέτως.

Αρνί και κατσίκι τα ακριβότερα

Η ακρίβεια δεν αποθάρρυνε τους καταναλωτές αφού προτιμούν να αγοράσουν ένα κοτόπουλο ή κιμά παρά να μαγειρέψουν εναλλακτικά, όπως επισημαίνει η κα. Μάντη. Στην άκρη …βάζουν αρνί και κατσίκι οι καταναλωτές καθώς και ακριβά κοστίζουν, αλλά είναι αναγκαία μια μεγαλύτερη ποσότητα για το οικογενειακό τραπέζι.

«Προτιμούν το κοτόπουλο και το μοσχάρι κομμένο σε κιμά. Κάνουν περισσότερο, ποιοτικότερο και πιο υγιεινό φαγητό και χορταίνει η οικογένεια. Αυτή είναι η αλήθεια!» μας εξηγεί μιλώντας στον φακό του ITV.

Τέλος αναφορικά με την συνολική εικόνα της αγοράς η κα. Μάντη τονίζει την ανάγκη να στηριχτούν τόσο τα οικογενειακά εισοδήματα όσο και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις καθώς αποτελούν την ραχοκοκαλιά της οικονομίας, για να αναφέρει πως χωρίς αυτή τη στήριξη θα υπάρξει κατάρρευση πολλών οικονομικών κλάδων.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ