ΚΕΚ ΟΑΕΔ -«Τρέχουν» νέα προγράμματα με προοπτικές

Τοπικά

Στα εξειδικευμένα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης με θεματικό αντικείμενο «Συντηρητής Κτιρίων» διάρκειας 250 ωρών, αναφέρθηκε ο κ. Κύρκος.

Στα εξειδικευμένα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης με θεματικό αντικείμενο «Συντηρητής Κτιρίων» διάρκειας 250 ωρών, στα Καταστήματα Κράτησης Ιωαννίνων και Κέρκυρας που γίνονται υπό την εποπτεία του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης Ιωαννίνων της ΔΥΠΑ αναφέρθηκε ο διευθυντής κ. Κύρκος.

Όπως ανέφερε τα προγράμματα αυτά είναι σημαντικά καθώς οι κρατούμενοι αποκτούν δεξιότητες ώστε να μπορέσουν να  επανενταχθούν στην κοινωνία και στην αγορά εργασίας όταν αποφυλακιστούν.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με τον κ. Κύρκο σε εξέλιξη είναι μια σειρά από προγράμματα που στόχο έχουν μέσα από την εκπαίδευση οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν τα εφόδια για να διεκδικήσουν ένα καλύτερο επαγγελματικό μέλλον και να μπορέσουν να αναζητήσουν εργασία.

Εξίσου σημαντικό είναι αυτό που ανέφερε ο διευθυντής των ΚΕΚ ΟΑΕΔ για την προσπάθεια απόκτησης πιστοποίησης του ΚΕΚ ώστε να μπορέσει να διεκδικήσει κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την περαιτέρω ενίσχυση των επιχειρήσεων που προσλαμβάνουν εργαζόμενους μέσα από τον ΟΑΕΔ.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ