Κάτι κινείται… προς τα παράλια της Ηπείρου

Τοπικά

Μία από τις πρώτες επιλογές των ελλήνων που κάνουν τις διακοπές τους, αποτελούν τα παράλια της Ηπείρου με την κίνηση των τελευταίων ημερών να παρουσιάζεται ιδιαίτερα αυξημένη και ικανοποιητική, με βάση πάντα τα δεδομένα της χρονιάς και όχι σε σύγκριση με την προηγούμενη.

Ο Αύγουστος μέχρι σήμερα και με βάση τις κρατήσεις των επόμενων ημερών, τουλάχιστον μέχρι τις 20 του μήνα δείχνει να είναι ένας καλός μήνας για τους επαγγελματίες της περιοχής, όπως ανέφερε ο αρμόδιος για τον τουρισμό αντιπεριφερειάρχης Στρ. Ιωάννου, χωρίς αυτό να σημαίνει, πως είναι δυνατό να εξισορροπηθούν οι απώλειες των προηγούμενων μηνών.

Εκτός όμως από τους έλληνες επισκέπτες, σημαντικό κομμάτι της επισκεψιμότητας αναφέρεται σε βαλκάνιους γείτονες που καταφτάνουν οδικώς, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα και την υποχρέωση που έχει θεσπίσει η χώρα μας για αρνητικό τεστ κορωνοϊού 72 ώρες πριν περάσουν τα σύνορα.

Το πόσο ευάλωτη όμως είναι η κατάσταση και πόσο εύκολα αλλάζουν τα δεδομένα φαίνεται σύμφωνα με τον κ. Ιωάννου, όταν καταγράφεται κάποιο κρούσμα σε κάποια περιοχή. «Είχαμε ακυρώσεις στην Πρέβεζα και την Πάργα, μόλις επιβεβαιώθηκαν κάποια σποραδικά κρούσματα στη Λευκάδα, που είναι σε απόσταση 90 χιλιομέτρων. Φοβάται ο κόσμος και αυτό είναι απολύτως κατανοητό γι’ αυτό και θα πρέπει να τηρούμε όλοι, επαγγελματίες και πολίτες τα μέτρα πρόληψης και κυρίως τις αποστάσεις», τόνισε ο κ. Ιωάννου.

Καθίζηση για το Άκτιο

Η κίνηση στο αεροδρόμιο του Ακτίου τους καλοκαιρινούς μήνες βρίσκεται μόλις στο 18% της αντίστοιχης περσινής, χωρίς ουσιαστικές ελπίδες ανάκαμψης. Έτσι, οι βασικές αγορές – στόχοι στις οποίες απευθύνεται η περιφέρεια Ηπείρου είναι η εσωτερική αγορά και οι βαλκάνιοι γείτονες.

«Θεωρούμε, ότι έχει γίνει καλή δουλειά στο κομμάτι της προβολής τα τρία τελευταία χρόνια και κεφαλαιοποιούμε σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία τη δουλειά που κάναμε με την προβολή που έγινε για την ευκολία της πρόσβασης της Ηπείρου μέσω της Ιόνιας οδού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ