Κ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ-304 μαθητές θετικούς σε όλη την Ήπειρο έβγαλαν τα self test

Τοπικά

Πάνω από 304 μαθητές και μαθήτριες είναι θετικοί σύμφωνα με τα αποτελέσματα των self test

Πάνω από 304 μαθητές και μαθήτριες είναι θετικοί σύμφωνα με τα αποτελέσματα των self test που διενεργήθηκαν, με το νούμερο να αφορά και τους τέσσερις νομούς, ενώ επιβεβαιώθηκαν και 28 εκπαιδευτικοί που νοσούν από την Covid 19.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή Περιφερειακής Εκπαίδευσης Ηπείρου Κώστα Καμπουράκη, σε αναστολή λειτουργίας- καθώς νοσούν οι εκπαιδευτικοί, έχουν τεθεί  ένα ολοήμερο νηπιαγωγείο στα Γιάννενα και τρία τμήματα στην Άρτα.

Τέλος οι αναστολές τμημάτων

Αυτό που αλλάζει και έχει ενδιαφέρον, είναι ότι στο εξής δεν θα μπαίνουν σε αναστολή τμήματα λόγω νόσησης εκπαιδευτικού καθώς υπογράφηκε από το Υπουργείο η πρόσληψη 2000 εκπαιδευτικών με τρίμηνες συμβάσεις που θα τοποθετούνται για την κάλυψη των κενών.

«Δεν θα κλείνουν τα τμήματα καθώς εγκρίθηκε η πρόσληψη αναπληρωτών. Η περιφέρεια Ηπείρου πήρε μεγάλο αριθμό συμβασιούχων που θα καλύψουν όλα τα κενά που θα δημιουργηθούν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Καμία κατάληψη στα Γιάννενα

Στο μεταξύ, μέχρι σήμερα δεν έχουμε καμία κατάληψη σχολικής μονάδας στο Νομό Ιωαννίνων ενώ υπό κατάληψη τελούν οκτώ σχολικές μονάδες στην Ήπειρο. Σε όλες τις μονάδες που τελούν υπό κατάληψη, τα μαθήματα πραγματοποιούνται μέσω τηλεκπαίδευσης.

«Όταν δεν είναι δυνατόν να γίνει δια ζώσης εκπαίδευση εξαιτίας μιας κατάληψης πάμε στην τηλεκπαίδευση. Γίνεται η διδασκαλία των μαθημάτων μέσω της τηλεκπαίδευσης», σημείωσε σχετικά με το θέμα ο κ. Καμπουράκης.

Από σήμερα στα φαρμακεία

Τέλος, πέντε δωρεάν self test θα προμηθεύονται από σήμερα Τετάρτη και έως και το Σάββατο 22 Ιανουαρίου από τα φαρμακεία όλης της χώρας, οι μαθητές όλων των βαθμίδων καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου από 24 Ιανουαρίου έως 8 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπ. Υγείας:

-το self-test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο,

-ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς,

-βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί,

-η δήλωση και το αποτέλεσμα για τις δημόσιες σχολικές μονάδες καταχωρίζεται στη πλατφόρμα edupass.gov.gr, από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19,

-οι εκπαιδευτικοί που δεν είναι εμβολιασμένοι πραγματοποιούν δυο ράπιντ τεστ την εβδομάδα με δική τους επιβάρυνση έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση της Τρίτης και της Παρασκευής.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ