ΙΩΑΝΝΙΝΑ_2023- Οι ευθύνες της δημοτικής αρχής προς την επιχειρηματικότητα

Τοπικά

Τις ευθύνες που φέρει η Δημοτική Αρχή ως προς την επιχειρηματικότητα, αναφέρει με σχετική της ανακοίνωση η παράταξη «ΙΩΑΝΝΙΝΑ_2023».

Όπως αναφέρεια αναλυτικά:

«Στις 07.04.2020 όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, κατέθεσαν, κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, τις προτάσεις τους, για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων που θα δημιουργούσαν προσδοκίες μίας ταχείας επανάκαμψης της επιχειρηματικότητας και της αγοράς.

Ζήτησαν δε, από τη Δημοτική Αρχή το θέμα να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η Δημοτική Αρχή δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει μία «2η δέσμη μέτρων», η οποία θα προέκυπτε από τη σύνθεση όλων των κατατεθειμένων σχετικών προτάσεων και ότι σύντομα η πρότασή της αυτή θα αποτελούσε θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο ή την Οικονομική Επιτροπή.

Είναι πραγματικά αξιοπερίεργο το γεγονός, ότι μετά την πάροδο 2 μηνών, 8 συνεδριάσεων Οικονομικής Επιτροπής και 3 συνεδριάσεων (ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ) του Δημοτικού Συμβουλίου, η Δημοτική Αρχή δεν έχει ασχοληθεί με το θέμα.

Σήμερα, οι επιχειρηματίες και επαγγελματίες του Δήμου Ιωαννιτών βρίσκονται σε πλήρη σύγχυση καθώς η Δημοτική Αρχή, για μια ακόμη φορά, αντιμετωπίζει τα θέματα σπασμωδικά, επιπόλαια και πρόχειρα. Προφανώς, δεν έχει σχεδιάσει κάτι, γι’ αυτό  και δεν έχει καταθέσει -μέχρι σήμερα- καμία απολύτως πρόταση.

Από την 25η Μαϊου, και μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων για τον COVID-19, οι επιχειρηματίες και επαγγελματίες στον χώρο των καφέ, μπαρ, κέντρων διασκέδασης και συναφών επαγγελμάτων ξεκίνησαν τη λειτουργία των καταστημάτων τους με έντονη αγωνία, εάν και πώς θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στην άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει.

Σε αυτά τα προβλήματά τους προστίθεται και η σύγχυση που τους δημιούργησε η Δημοτική Αρχή καθώς δεν γνωρίζουν, ακόμη και σήμερα, 3 μήνες μετά, εάν μπορούν ή όχι να επεκτείνουν τα τραπεζοκαθίσματα στα καταστήματά τους, ποια επιβάρυνση προκύπτει, για την επέκταση αυτή, πότε είναι καταβλητέα, ποιά είναι η πολιτική επιλογή της Δημοτικής Αρχής για τις χρεώσεις των, ήδη, εγκατεστημένων τραπεζοκαθισμάτων, αν και ποιές ελαφρύνσεις σχεδιάζονται και πληθώρα άλλων ερωτημάτων.

Ακόμη, και σχετικά με τη συνεργασία και τον διάλογο, για τα οποία δεσμεύεται μονίμως ρητορικά η Δημοτική Αρχή, πρέπει να ενημερώσει την κοινωνία εάν και πότε συνεννοήθηκε με τους επιχειρηματίες της «Πλατείας Μαβίλη» και της περιοχής «ΚΥΡΑ ΦΡΟΣΥΝΗ» για την απαγόρευση, προσωρινή ή μόνιμη, των οχημάτων στην παραλίμνια ζώνη. Έχει αντιληφθεί η Δημοτική Αρχή το μέγεθος του προβλήματος που δημιούργησε λόγω της απροειδοποίητης αυτής ρύθμισης μέσω απαγορεύσεων, στους γειτονικούς δρόμους εξ αιτίας της δημιουργηθείσας μόνιμης κυκλοφοριακής συμφόρησης;

Δεδομένου ότι στο θέμα αυτό είναι δύσκολο να κατηγορηθεί για οτιδήποτε η Αντιπολίτευση, μήπως είναι σκόπιμο η Δημοτική Αρχή να βγεί από τον λήθαργο και να δραστηριοποιηθεί, πριν η πραγματικότητα την οδηγήσει σε μια ακόμη απολογία λόγω απραξίας;»