Ικανοποιητική η κίνηση στις κρατήσεις των ξενοδοχείων

Τοπικά

Σε ικανοποιητικό επίπεδο κινούνται οι κρατήσεις για τα Χριστούγεννα σύμφωνα με τον Λευτέρη Ζαρκάδα της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων.

Η περίοδος των γιορτών είναι η καλύτερη περίοδος για τους χειμερινούς προορισμούς ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει και οι προωθητικές ενέργειες από πλευράς του Υπουργείου προκειμένου να ενισχυθεί ο χειμερινός τουρισμός και να ενισχυθούν οι περιοχές της χώρας που έχουν όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Η ανάδειξη των χειμερινών προορισμών δεν είναι μόνο προς όφελος των ξενοδοχείων και των καταλυμάτων καθώς αναμένεται να ενισχυθεί και το εμπόριο στις περιοχές αυτές.

Ο τουρισμός βασικός μοχλός της οικονομίας και της ανάπτυξης

Το προηγούμενο διάστημα στην περιοχή του Ζαγορίου βρέθηκε τηλεοπτικό συνεργείο από εταιρεία παραγωγής που συνεργάζεται με τον ΕΟΤ και έχει αναλάβει την υλοποίηση της διαφημιστικής καμπάνιας, κάνοντας γυρίσματα σε σημαντικά τοπόσημα των Ζαγοροχωρίων.

Σύμφωνα με τον κ. Ζαρκάδα εν αναμονή των εορτών ήδη έχουν ξεκινήσει οι προκρατήσεις ενώ κάποιοι έχουν δώσει και προκαταβολές.

Η πληρότητα σε μεγάλα ποσοστά αναμένεται να καλύψει σημαντικό μέρος των λειτουργικών εξόδων ενώ σίγουρα θα υπάρχουν τελευταίας στιγμής κρατήσεις.

«Η Ήπειρος παραμένει  δημοφιλής προορισμός. Τόσο το Ζαγόρι όσο και το Μέτσοβο αλλά και τα Τζουμέρκα έχουν κρατήσεις που μέχρι στιγμής κυμαίνονται μεταξύ 60% με 70%. Όσο θα πλησιάζουμε προς την περίοδο των γιορτών και ανάλογα με την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας θα διαμορφωθεί και το ενδιαφέρον των επισκεπτών» υπογράμμισε ο κ. Ζαρκάδας.

Η ακρίβεια…

Η ακρίβεια είναι επίσης μια σημαντική παράμετρος καθώς οι ανατιμήσεις σε όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες πλήττει τους πάντες και μειώνει τις δυνατότητες μετακινήσεων και ταξιδιών. Σύμφωνα με τον κ. Ζαρκάδα τα καταλύματα αλλά και τα ξενοδοχεία έχουν πολλές διαφορετικές τιμές που μπορούν να καλύψουν κάθε τσέπη.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ