Η τουριστική κίνηση θυμίζει… 2019

Τοπικά

Εξαιρετική για τα δεδομένα της εποχής τουριστική σεζόν

Με πληρότητες που θυμίζουν την αντίστοιχη περίοδο του 2019 πριν ξεσπάσει η πανδημία, η πόλη των Ιωαννίνων και οι ορεινοί τουριστικοί προορισμοί επιστρέφουν δυναμικά στον τουριστικό χάρτη της χώρας, ολοκληρώνοντας μία εξαιρετική για τα δεδομένα της εποχής, καλοκαιρινή σεζόν.

Ο συνδυασμός της καλής επιδημιολογικής εικόνας στην περιοχή τους τελευταίους μήνες, χωρίς απότομες μεταβολές και εξάρσεις της πανδημίας, με το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού και ευθύνης των τουριστικών επιχειρήσεων, απέδωσε στην πράξη, με εξαιρετικές πληρότητες για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Ήδη, όπως ανέφερε ο Λευτέρης Ζαρκάδας, αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων, φαίνεται πως η περιοχή θα πιάσει το 60% της τουριστικής κίνησης του 2019, κάτι που ελάχιστοι περίμεναν μόλις στις αρχές του χρόνου.

«Φαίνεται πως αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, πηγαίνουμε σε επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου αφού ο Σεπτέμβριος, αλλά και ο Οκτώβριος έχουν υψηλές πληρότητες και κρατήσεις. Οι επιχειρήσεις έχουν πάρει μία τεράστια οικονομική ανάσα και αυτό σημαίνει θετικά μηνύματα και για την εθνική οικονομία», ανέφερε ο κ. Ζαρκάδας.

Η ανησυχία που προκλήθηκε τον προηγούμενο μήνα με τις ακυρώσεις των προκρατήσεων από το Ισραήλ, λόγω της έξαρσης της πανδημίας και των αυστηρών περιορισμών για όσους επέστρεφαν από Ελλάδα, έδωσε τη θέση της στην αισιοδοξία, καθώς η οδηγία άλλαξε και πλέον οι ισραηλινοί επισκέπτες έρχονται στην Ελλάδα, χωρίς επιπλέον μέτρα καραντίνας με την επιστροφή τους. Αυτό αφορά όσους έχουν κάνει τη δεύτερη δόση πριν από έξι μήνες και φυσικά εκείνους που έχουν κάνει την τρίτη δόση.

Τέλος, ο κ. Ζαρκάδας στάθηκε στις υψηλές πληρότητες στην πόλη την περίοδο αυτή, ως απόρροια και των αθλητικών και άλλων διοργανώσεων, όπως ο Γύρος Λίμνης, το φεστιβάλ Phοtometria, ο διεθνής αγώνας κωπηλασίας, αλλά και η έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων για τις επαγγελματικές κατηγορίες σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ αντίστοιχα.

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ