Η Black Friday «ζέστανε» την αγορά

Τοπικά

Την ανιούσα πήραν οι τζίροι της αγοράς όλο το τριήμερο που ξεκίνησε την Παρασκευή και συνεχίστηκε μέχρι και την Κυριακή, ημέρα που ήταν ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα.

Το αγοραστικό κοινό με σύμμαχο τον καιρό, βγήκε στην αγορά και επέλεξε ανάμεσα στις προσφορές ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που αγόρασαν μέσα από ηλεκτρονικά καταστήματα που προσέφεραν στους καταναλωτές μεγάλα ποσοστά έκπτωσης.

Η αγορά κινήθηκε με ανοδικούς ρυθμούς και οι τζίροι ανέβηκαν προσφέροντας μια ανάσα στους εμπόρους που όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν μειωμένοι εξαιτίας και της δυσπραγίας που υπάρχει στα νοικοκυριά, ενώ συγκεκριμένα, στα Γιάννενα βρέθηκαν πολλοί ξένοι που επέλεξαν την αγορά της πόλης για τις αγορές τους.

Ο Γιώργος Νταλαμάγκας έμπορος, ρωτήθηκε για την εικόνα λέγοντας ότι είναι σημαντική η κίνηση που προσέφερε τόνωση ακόμη και στα πιο μικρά καταστήματα.

«Είναι ουσιαστικά ένα τριήμερο που έδωσε ανάσα στους εμπόρους καθώς η κίνηση ήταν αυξημένη και συνοδεύτηκε και από αγορές. Πολλοί ξένοι και από την γειτονική Αλβανία, έφτασαν στα Γιάννενα για να κάνουν βόλτα και να αγοράσουν είδη που είχαν επιλέξει» τόνισε για να σημειώσει ότι «το πρόβλημα είναι ότι το περασμένο διάστημα, πριν την Black Friday η κίνηση ήταν υποτονική».

Αναφορικά με τον εμπορικό σύλλογο που διενήργησε εκλογές ο κ. Νταλαμάγκας επανέλαβε ότι είναι σημαντικό για τους εμπόρους να έχουν ένα δυνατό σύλλογο και να διεκδικούν λύσεις στα αιτήματά τους.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ