Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΛΕΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΛΙΜΝΟΠΟΥΛΑΣ – Αστικά αντικείμενα σε κοινόχρηστους χώρους

Τοπικά

Ένα όμορφο τρόπο να αξιοποιήσει ένα αστικό αντικείμενο και να το αναδείξει, βρήκε ο τομέας Πρασίνου του Δήμου Ιωαννιτών και η αρμόδια αντιδήμαρχος Ελένη Βασιλείου.
Η κα. Βασιλείου από την ανάληψη των καθηκόντων της προσεγγίζει το κομμάτι της αρμοδιότητάς της με δυο κεντρικούς στόχους: Αυτόν που σχετίζεται με την αισθητική και εκείνον που έχει να κάνει με το πρακτικό κομμάτι.
Αυτή τη φορά προχωρά στην αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων με τη χρήση αστικών αντικειμένων.
Η κα. Βασιλείου σε συνεργασία με τον Γιάννη Κράβαρη, κάνει μια παρέμβαση στο πάρκο που βρίσκεται στη Λιμνοπούλα όπου τοποθετεί αστικά αντικείμενα που φτιάχτηκαν για άλλο σκοπό αλλά μπορούν να επαναρησιμοποιηθούν .
Όπως είπε πριν τρία χρόνια ο Γιάννης Κράβαρης δημιούργησε ένα αστικό αντικείμενο σχετικό με τα Χριστούγεννα. Τα γνωστά σε όλους μας Δώρα. «Εμείς δεν βλέπουμε αυτή του δημιουργία απλώς σαν ένα χριστουγεννιάτικο σύμβολο, αλλά σαν ένα αστικό αντικείμενο που συμβολίζει την αξία του δώρου, το οποίο δίνεται χωρίς ανταλλάγματα για να εκφράσει την αγάπη μας και την διάθεσή μας για προσφορά. Δώρο άλλωστε είναι η ζωή, η ελευθερία και η φύση. Έτσι το τοποθετήσαμε σε έναν κοινόχρηστο χώρο, στον κυκλικό κόμβου που βρίσκεται στο σπίτι του Αγίου Γεωργίου στη Λιμνοπούλα, για να μας θυμίζει τη αξία της ζωής. Σχεδιάζουμε την δημιουργία και άλλων αστικών αντικείμενων για να αναβαθμίσουμε τους κοινόχρηστους χώρους μας, ενώ σύντομα πρόκειται να τοποθετήσουμε και νέες, πληροφοριακές πινακίδες για τα πάρκα και τους κοινόχρηστους χώρους», επισήμανε η κ. Βασιλείου παρουσιάζοντας το σκεπτικό της.

Εθελοντικές δράσεις

Τέλος, η αντιδήμαρχος αναφέρθηκε στις εθελοντικές και συνεργατικές δράσεις που προωθεί και υλοποιεί το Τμήμα Πρασίνου με τοπικούς φορείς αλλά και εταιρίες στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής τους ευθύνης. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στο παράδειγμα του σουπερμάρκετ όπου η εταιρεία ανέλαβε να υιοθετήσει ένα πάρκο στα Καρδαμίτσια. «Σε συνεργασία με το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου, με αρχιτέκτονες και εθελοντικές ομάδες της, η εταιρία θα υλοποιήσει εργασίες εξωραϊσμού και ουσιαστικής αναβάθμισης του πάρκου. Πρόκειται για μια αξιέπαινη πρωτοβουλία που αξίζει και άλλες εταιρίες να μιμηθούν», σημείωσε η κ. Βασιλείου.
Τέλος η κ. Βασιλείου τόνισε πως στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα έρθει προς ψήφιση και ο κανονισμός Πρασίνου του Δήμου Ιωαννιτών για την προστασία, ορθή χρήση και λειτουργία των κοινόχρηστων χώρων αστικού και περιαστικού πρασίνου.