Η άμεση επέμβαση γλίτωσε από τα χειρότερα

Τοπικά

Η επέμβαση των εναέριων μέσων – Canadair και πυροσβεστικού ελικοπτέρου, ήταν καθοριστικής σημασίας για να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά που εκδηλώθηκε στο Μιτσικέλι κοντά στα χωριά Καλουτά και Ανθρακίτης. 

Στην επιχείρηση έλαβαν μέρος 12 πυροσβέστες με 6 οχήματα και ένα πεζοπόρο, ενώ συνέδραμε η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου. Στην προσπάθεια και υδροφόρες του Δ. Ζαγορίου 

Ο δήμαρχος Ζαγορίου Γιώργος Σουκουβέλος, ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Δημήτρης Μαυρογιώργος, ο επικεφαλής της ΠΥ Ηπείρου αλλά και εθελοντές και κάτοικοι βρέθηκαν από την Παρασκευή στο μέτωπο της φωτιάς. Με όλες τους τις δυνάμεις και καλό συντονισμό κατόρθωσαν να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά αλλά το Σάββατο υπήρξαν αναζωπυρώσεις. Οι επικοινωνίες των υπευθύνων για έλευση εναέριων μέσων εισακούστηκαν και λίγο μετά τις έντεκα το πρωί του Σαββάτου έγιναν οι απαραίτητες ρίψεις. Αργότερα το απόγευμα έγιναν ρίψεις και από το ελικόπτερο. 

Ο περιφερειάρχης σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι υπάρχουν ενδείξεις για εμπρηστικές ενέργειες και κάλεσε όλους σε εγρήγορση. 

Ο δήμαρχος από την πλευρά του ευχαρίστησε όλους για την προσπάθεια που καταβλήθηκε για την αντιμετώπιση και την κατάσβεση της φωτιάς.

 

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ