ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΛΕΤΟΣ -«Κανένα πρόβλημα με το έργο στην κεντρική πλατεία»

Τοπικά

Για έργα σημαντικά που είτε είναι σε εξέλιξη, είτε δρομολογήθηκαν ρωτήθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Αρλέτος.

Η αρχή έγινε με το μεγάλο έργο της πλατείας όπου φαίνεται να υπάρχουν προβλήματα τα οποία, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο σχετίζονται με τις καιρικές συνθήκες, και όχι με άλλα θέματα. Ο κ. Αρλέτος ερωτηθείς εξήγησε ότι το έργο της Κεντρικής Πλατείας προχωρά σύμφωνα με τις μελέτες που έχουν εγκριθεί.

Χαρακτήρισε «μικρής έκτασης» τα προβλήματα που προκλήθηκαν στο υπόγειο πάρκινγκ και τα απέδωσε στις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

Διέψευσε τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για παρέμβαση στην δικαιοσύνη από πλευράς της επιχείρησης που έχει την λειτουργία του υπόγειου πάρκινγκ και υποστήριξε ότι «η συνεργασία είναι άριστη και με την επιχείρηση του υπόγειου πάρκινγκ και με τον ανάδοχο και στο πλαίσιο αυτής γίνεται η αντιμετώπιση των ζητημάτων που ανακύπτουν».

Τέλος, υπογράμμισε ότι «το έργο της ανάπλασης θα συνεχιστεί κανονικά».

«Τα έργα θα γίνουν όπως πρέπει»

Στο επίκεντρο των ερωτήσεων τα προβλήματα στην οδό Πυρσινέλλα και Χαριλάου Τρικούπη. Εδώ, όλα δείχνουν ότι οδεύουμε στην κήρυξη ως έκπτωτου του ενός εκ των δυο αναδόχων.

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα και ο κ. Αρλέτος έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι τα συγκεκριμένα έργα θα παραδοθούν όπως πρέπει και χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση των δημοτών.  «έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες και θα γίνουν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις εντός των επομένων ημερών», είπε και συνέχισε εξηγώντας ότι «πρόκειται για δύο ξεχωριστές εργολαβίες. Το συγκεκριμένο έργο έχει δύο ξεχωριστές εργολαβίες στην Πυρσινέλλα και τη Χ. Τρικούπη και διαπιστώνονται κακοτεχνίες και αστοχίες για τις οποίες έχουν ήδη δοθεί οδηγίες προς τις υπηρεσίες του Δήμου και προς τον ανάδοχο για την αποκατάστασή τους. Οι κακές καιρικές συνθήκες των προηγούμενων ημερών δεν επέτρεψαν την αποκατάσταση, τις επόμενες μέρες ωστόσο, τόνισε ο κ. Αρλέτος, τα έργα θα γίνουν όπως πρέπει να γίνουν».

Εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Για το έργο αποκατάστασης του παλιού Πανεπιστημίου στην οδό Δομπόλη, ο κ. Αρλέτος, υποστήριξε ότι έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ). Το έργο έχει ενταχτεί στο ίδιο πρόγραμμα με δύο ξεχωριστές αποφάσεις: η πρώτη του Υπουργείου Ανάπτυξης και η δεύτερη της Περιφέρειας Ηπείρου,  «τις επόμενες μέρες θα έχουμε ευχάριστα νέα», τόνισε ο κ. Αρλέτος χωρις να δώσει επιπλέον λεπτομέρειες για το θέμα.

Και ολίγον… Βελισσάριο

Αναφορικά με την αξιοποίηση του στρατοπέδου Βελισσαρίου, για το οποίο ο Περιφερειάρχης Ηπείρου δήλωσε πως μπορεί να μεταφερθεί εκεί το διοικητήριο της Περιφέρειας, σύμφωνα με το Ρυθμιστικό Σχέδιο του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, ο κ. Αρλέτος αρκέστηκε να απαντήσει ότι η συγκεκριμένη συζήτηση θα γίνει σε επίπεδο επικεφαλής παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ