ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ -«Αναγκαιότητα η ίδρυση ΥΠΕ Ηπείρου»

Τοπικά

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων επισκέφθηκε τη Δευτέρα ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή».

Ο κ. Παπαγεωργίου, είχε μία γόνιμη και ουσιαστική συζήτηση με τον Διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος Νίκο Κατσακιώρη και υπογράμμισε τον καταλυτικό ρόλο που διαδραματίζει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο για την Ήπειρο και την Βορειοδυτική Ελλάδα.

«Η πολιτεία οφείλει να στηρίξει το Πανεπιστημιακό και όλα τα νοσοκομεία της περιοχής καθώς η δημόσια υγεία αποτελεί πυλώνα ενός ευνομούμενου κράτους» υπογράμμισε ο κ. Παπαγεωργίου.

Παράλληλα, τόνισε ότι είναι ώριμες οι συνθήκες να προχωρήσει η ίδρυση Υγειονομικής Περιφέρειας που θα έχει στην αρμοδιότητά της μόνο την Ήπειρο.

«Είναι μία υπόσχεση που έχει δοθεί, όμως κυρίως είναι μία αναγκαιότητα. Η σημερινή έκταση της 6ης ΥΠΕ είναι τεράστια. Η Ήπειρος δικαιούται να αποτελεί μία ξεχωριστή υγειονομική περιφέρεια που θα ακούει τα προβλήματα και θα δίνει άμεσα λύσεις» τόνισε ο Δήμαρχος και υπογράμμισε ότι ο Δήμος θα πιέσει προς την κατεύθυνση αυτή.

Ο Δήμαρχος συναντήθηκε και με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου τους οποίους ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες που παρείχαν στο δύσκολο διάστημα της πανδημίας αλλά και για την καθημερινή τους προσφορά.

Ο κ. Παπαγεωργίου και μέλη της παράταξης επισκέφθηκαν ακόμη τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες των Ιωαννίνων και την Περιφέρεια Ηπείρου όπου συναντήθηκαν με εργαζομένους των υπηρεσιών της.

Τέλος επισκέφθηκε το ιστορικό κέντρο της πόλης όπου συζήτησε με πολίτες και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.