Γέμισε επισκέπτες η Ήπειρος

Τοπικά

Στις πρώτες επιλογές των ελλήνων επισκεπτών βρέθηκαν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο τα παράλια της Ηπείρου, ενώ και οι ορεινοί προορισμοί σημείωσαν μεγάλη επισκεψιμότητα. Έτσι, η Ήπειρος είχε φέτος μια από τις καλύτερες τουριστικές σεζόν των τελευταίων ετών, ενώ αν η ίδια καλή εικόνα στις ροές των επισκεπτών διατηρηθεί και τον Σεπτέμβριο, τότε θα καλυφθούν πολλές από τις απώλειες των προηγούμενων μηνών, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Ν. Δ Βασίλης Γιόγιακας. 

Από την άλλη όμως, υπάρχουν και οι επιπτώσεις της αύξησης της επισκεψιμότητας που δεν είναι μόνο θετικές, αλλά καταγράφονται και με αρνητικό πρόσημο, όπως είναι η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων σε ημερήσια βάση, σύμφωνα με τις καταγραφές του ΕΟΔΥ. 

Όπως ανέφερε ο κ. Γιόγιακας, οι χιλιάδες αφίξεις επισκεπτών από άλλες περιοχές της χώρας είχαν ως αποτέλεσμα να υπάρξει μεγαλύτερη διασπορά του ιού στην κοινότητα, να καταγράφονται αρκετά κρούσματα, πλην όμως, είναι ενθαρρυντικό, πως μέχρι στιγμής ούτε το σύστημα υγείας δέχεται ιδιαίτερη πίεση, ούτε και φαίνεται πως υπάρχει βαριά νόσηση των ασθενών.

Ωστόσο επειδή και στη Θεσπρωτία, όπως και σε όλη την Ελλάδα, υπάρχει ένας αριθμός συμπολιτών, που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν, δηλώνοντας διατεθειμένοι ακόμη και να χάσουν τη δουλειά τους, σε περίπτωση υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, ο κ. Γιόγιακας απηύθυνε έκκληση για σύνεση και λογική, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

«Είναι πράγματι περίεργο να βλέπουμε κάποιους να λένε, ότι δεν τους πειράζει ακόμη και να χάσουν τη δουλειά τους, αρκεί να μην εμβολιαστούν. Απαιτείται σύνεση και λογική, να ακολουθήσουμε ό,τι μας λένε οι επιστήμονες και να εμβολιαστούμε όλοι το συντομότερο. 

Η κυβέρνηση πάντως έχει ήδη λάβει μέτρα για τις περιπτώσεις αυτές και όσοι εργάζονται σε δομές στις οποίες ο εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός και δεν εμβολιάζονται, θα αντικαθίστανται από άλλους εργαζόμενους», ανέφερε ο κ. Γιόγιακας.