ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ-Τιμά την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Τοπικά

Την εξέγερση του Πολυτεχνείου τιμά το Εργατικό Κέντρο με συγκέντρωση την Τρίτη 17 Νοέμβρη

Την εξέγερση του Πολυτεχνείου τιμά το Εργατικό Κέντρο με συγκέντρωση την Τρίτη 17 Νοέμβρη στις 5μ.μ. στη Δόμπολη, μαζί με τους φοιτητικούς συλλόγους της πόλης.

«Δεν είναι οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις που απειλούν τη δημόσια υγεία, δεν είναι οι εκδηλώσεις του οργανωμένου λαϊκού κινήματος που γίνονται με μέτρα προστασίας πολύ πιο αυξημένα, απ’ αυτά στα νοσοκομεία, στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μεταφοράς εκεί που την ευθύνη την έχει το κράτος και η εργοδοσία.

Το αίτημα για «Ψωμί παιδεία Ελευθερία» είναι επίκαιρο όσο ποτέ σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας με τα σύγχρονα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μας για την προστασία της ζωής, της δουλειάς, της υγείας του λαού.

Η κυβέρνηση επέλεξε να μας αφήσει απροστάτευτους. Η προστασία της υγείας και της ζωής του λαού είναι κόστος και δεν χωρά στις επιλογές της. Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να διασφαλίσει τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Οχτώ μήνες τώρα δεν πήραν ούτε ένα ουσιαστικό μέτρο, άφησαν τα νοσοκομεία αθωράκιστα, τα σχολεία με μια μάσκα, οι χώροι εργασίας μετατράπηκαν σε εστίες υπερμετάδοσης. Και την ίδια ώρα έδωσαν σινιάλο στην εργοδοσία να ξεσαλώσει στις πλάτες μας», σημειώνεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση.