ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ – Συλλαλητήριο για την υγεία την Τρίτη

Τοπικά

Συλλαλητήριο διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων την Τρίτη 13 Οκτωβρίου στις 6.30 το απόγευμα με αφετηρία τα γραφεία του στη Γιοσέφ Ελιγιά. Το συλλαλητήριο οργανώνεται με αφορμή τα προβλήματα στον τομέα της υγείας, τα οποία αυξήθηκαν λόγω της πανδημίας.

«Οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ είναι εγκληματικές, η υγεία η δίκια μας και των οικογενειών μας βρίσκεται σε κίνδυνο λόγω της πανδημίας του κορωναϊού. Έκανε κουρελόχαρτο όλα τα πρωτόκολλα υγείας για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των μεγαλοεπιχειρηματιών στον τουρισμό, στις μεταφορές, στα ξενοδοχεία.

Τα κενά και οι ελλείψεις στα νοσοκομεία παραμένουν και αφήνουν τη ζωή μας ανοχύρωτη. Στα σχολεία στοιβάζουν τα παιδιά μας σε 25αρια τμήματα σε αίθουσες κλουβιά.

Με τη δική τους ανοχή δεν υπάρχει κανένας ουσιαστικός έλεγχος στους χώρους δουλειάς με αποτέλεσμα να παίζεται η υγεία μας κορώνα – γράμματα. Τα κρούσματα στο Νόμο μας το τελευταίο διάστημα είναι τόσα που δε μας επιτρέπουν να εφησυχάζουμε.

Όλη η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση και τους εργοδότες δεν πρέπει να μας κάνουν να νιώθουμε ασφαλείς. Τα παραδείγματα από τα εργοστάσια της χώρας μας με τη μεγάλη έξαρση κρουσμάτων, ένα πράγμα δείχνουν.

Πρέπει τώρα εμείς να επιβάλλουμε: Άμεσα μέτρα για την υγεία μας με ευθύνη της εργοδοσίας στους χώρους δουλειάς, δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ, τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων που προβλέπονται, τήρηση των αποστάσεων, είδη ατομικής προστασίας, μέτρα για την ασφαλή μεταφορά από και προς τη δουλειά κλπ.

Την υγεία τη δική μας και των οικογενειών μας δε την αφήνουμε στα χέρια τους. Στις 13 Οκτώβρη δίνουμε απάντηση, στέλνουμε μήνυμα και κλιμακώνουμε την πάλη», σημειώνεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση.