Επιχείρηση… ψυγεία για τα εμβόλια του κορωναϊού

Τοπικά

Στα Γιάννενα αναμένονται τα ψυγεία για τα εμβόλια κατά της Covid-19. Κάθε ένα από τα ψυγεία χωράει 80.000 δόσεις εμβολίου, το οποίο πρέπει να φυλάσσεται σε θερμοκρασία -70° Κελσίου μέχρι τη χρήση του, για την προστασία του γενετικού υλικού. 

Στα πλαίσια αυτών των διαδικασιών, αλλά και άλλων που σχετίζονται με το εμβολιαστικό πρόγραμμα και τον συντονισμό του, έρχεται σήμερα Τετάρτη, πρωί, στην πρωτεύουσα της Ηπείρου ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. 

Ο κ. Χαρδαλιάς θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εξπρές καθώς αναμένεται να έρθει και να φύγει μέσα σε λίγες ώρες.  

Για την έλευση του κ. Χαρδαλιά ρωτήθηκε ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης. «Έρχεται για υπηρεσιακούς λόγους τους οποίους θα ανακοινώσει ο ίδιος ο κ. Χαρδαλιάς», σχολίασε. 

 

Να κάνουν όλοι έλεγχο 

 

Στο μεταξύ, ο κ. Καχριμάνης αναφέρθηκε στους ελέγχους που έγιναν «μέσα από αυτοκίνητο» την Τρίτη. Εκατόν πενήντα επτά πολίτες προσήλθαν για διενέργεια ελέγχου «μέσα από το αυτοκίνητο» στην Κεντρική Πλατεία Ιωαννίνων και όλοι τους βρέθηκαν αρνητικοί στον κορωναϊό. «Πετύχαμε με μεγάλη προσπάθεια πολλά και πρέπει όλοι μαζί να τα προστατέψουμε. Καλώ όλους όσους έχουν έρθει από μακριά αλλά και όλους όσους θέλουν να κάνουν το τεστ ώστε αφενός να προστατέψουν τους εαυτούς τους και τα δικά τους αγαπημένα πρόσωπα και αφετέρου όλους τους υπόλοιπους. Μέσα από την ανίχνευση μπορούμε να προλάβουμε και να μην έχουμε προβλήματα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Καχριμάνης. 

Η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ και την 6η ΥΠΕ έχει προγραμματίσει και νέους ελέγχους ταχείας ανίχνευσης (rapid test) «μέσα από αυτοκίνητο» στην Κεντρική Πλατεία Ιωαννίνων ενδιάμεσα της εορταστικής περιόδου την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου από 9.00 έως 14.00. Εκτός του ΑΜΚΑ, απαραίτητος είναι και αριθμός κινητού τηλεφώνου.

 

Και στο Χατζηκώστα μέχρι 10 Ιανουαρίου 

 

Στο μεταξύ, η ίδια διαδικασία δωρεάν έλεγχου ταχείας  ανίχνευσης (rapid test) θα γίνεται μέχρι την Κυριακή 10 Ιανουαρίου (εκτός 25, 26 Δεκεμβρίου και 1 Ιανουαρίου) από τις ΚΟΜΥ ΕΟΔΥ και στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα».

Ο έλεγχος διενεργείται σε εξωτερικό χώρο του Νοσοκομείου και μπορούν να προσέλθουν ανεξαιρέτως όλοι οι πολίτες κατά τις ώρες 8.30 – 15.00. Η διαδικασία είναι απλή και διαρκεί ελάχιστα δευτερόλεπτα. 

Για τη διενέργεια του τεστ είναι απαραίτητος ο ΑΜΚΑ, ενώ για τη μετακίνηση πρέπει να αποστέλλεται μήνυμα στο 13033 με τον κωδικό 1 ή να χρησιμοποιείται έγγραφη βεβαίωση επίσης με κωδικό 1 (μετάβαση για ιατρικούς λόγους).

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ