Ένας σκουπιδότοπος στον βυθό της λίμνης

Τοπικά

Φορείς και εθελοντές ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μια δράση με ουσιαστικό χαρακτήρα

Από ποδήλατα μέχρι μηχανάκια και από λάστιχα μέχρι μπουκάλια συλλέχθηκαν κατά την εθελοντική δράση καθαρισμού της λίμνης που οργάνωσαν το Σάββατο οι Paguristas, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Στη δράση, που πέρα από συμβολική είχε και ουσιαστική αξία, συμμετείχαν ακόμη ο Δήμος Ιωαννιτών, η Κοινότητα Νήσου, ο Ναυτικός Όμιλος, ψαράδες, πολίτες και τέσσερις δύτες από Κέντρο Καταδύσεων των Συβότων, οι οποίοι μάλιστα έκαναν και την πιο δύσκολη δουλειά, βουτώντας ξανά και ξανά στον βυθό της λίμνης και ανασύροντας ένα σωρό αντικείμενα, που σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε να βρίσκονται εκεί.

Αξίζει να σημειωθεί πως η δράση έγινε στο σημείο όπου δένουν τα καραβάκια, ένα από τα πιο πολυσύχναστα και τουριστικά σημεία της πόλης, γεγονός που εγείρει πολλά ερωτήματα για το επίπεδο της περιβαλλοντικής συνείδησης αλλά και της έλλειψης αιδούς μέρους των πολιτών και των επισκεπτών των Ιωαννίνων.
Δηλώσεις στα τοπικά μέσα έκανε ο Παύλος Χήτας εκ μέρους των Pagouristas, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βασίλης Βλέτσας, η πρόεδρος του ΝΟΙ Μάρθα Παλαιοπάνου και ο υπεύθυνος του κέντρου καταδύσεων από τα Σύβοτα Αλέξανδρος Μαρκέτος.
ΕΛΕΝΗ ΜΑΚΡΟΓΙΑΝΝΗ