Εν αναμονή των δυο κανονιστικών

Τοπικά

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου σε επικοινωνία που είχε με τους ανθρώπους της εστίασης εξήγησε ότι οι υπηρεσίες επεξεργάζονται το νέο πλαίσιο.

Νέα κανονιστική για τους κοινόχρηστους χώρους και τα τραπεζοκαθίσματα αναμένεται να έρθει το επόμενο διάστημα στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ιωαννιτών, επιχειρώντας να λύσει προβλήματα που καταγράφονται και να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία των κοινόχρηστων χώρων.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου σε επικοινωνία που είχε με τους ανθρώπους της εστίασης εξήγησε ότι οι υπηρεσίες επεξεργάζονται το νέο πλαίσιο.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εστίασης Χρήστος Τάτσης, από την πλευρά τους έχουν καταθέσει τις δικές τους προτάσεις ενώ είναι πάγιο το αίτημα για χρήση εξωτερικών χώρων μιας και μετά την πανδημία έχουν αλλάξει εντελώς οι συνήθειες του κόσμου και φαίνεται να υπάρχει σαφής προτίμηση των εξωτερικών χώρων.

Προ ημερών σε εφαρμογή των οδηγιών της κυβέρνησης απομακρύνθηκαν τραπεζοκαθίσματα από κοινόχρηστους χώρους που είχαν δοθεί εξαιτίας της πανδημίας.

Τώρα, όλοι οι άνθρωποι της εστίασης αλλά και άλλων συναφών επιχειρήσεων αναμένουν την πρόταση της δημοτικής αρχής που φαίνεται χωρίζεται σε δυο σκέλη: την κανονιστική για την περιοχή της Μαβίλη και μια δεύτερη που θα αφορά την υπόλοιπη πόλη.

«Είχαμε συνάντηση με τον Δήμαρχο Δημήτρη Παπαγεωργίου και έχουμε καταθέσει και συζητήσει μαζί του τις προτάσεις μας μιας και ήδη βρισκόμαστε στην καλοκαιρινή περίοδο και αυξάνεται σταδιακά ο κόσμος που κάθεται έξω. Αναμένουμε να ολοκληρωθεί η επεξεργασία των δεδομένων και να κατατεθεί από την δημοτική αρχή η δική τους πρόταση», κατέληξε ο κ. Τάτσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατάθεση των κανονιστικών αναμένεται να έρθει στις αρχές Ιουλίου.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ