Εκτός διαγωνισμού… η πτήση Ιωάννινα-Ηράκλειο

Τοπικά

Στην επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για οκτώ άγονες γραμμές προχώρησε η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας

Στην επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για οκτώ άγονες γραμμές προχώρησε η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας χωρίς ωστόσο να περιλαμβάνεται η πτήση Ιωαννίνων- Ηρακλείου, παρά τις όποιες προσπάθειες έγιναν το προηγούμενο διάστημα.

Την δυσαρέσκειά του για αυτή την εξέλιξη διατύπωσε με δήλωσή του ο Στάθης Σιούτης μέλος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων τονίζοντας ότι από αυτή την πτήση η περιοχή μας ανέμενε πολλά. Και αυτή τη φορά όμως μια μεγάλη προσπάθεια και πολλές προσδοκίες δεν ευοδώθηκαν…

Να υπενθυμίσουμε ότι για την ένταξη της αεροπορικής σύνδεσης Ιωάννινα-Ηράκλειο σε καθεστώς παροχής δημόσιας υπηρεσίας απαιτείται η προηγούμενη έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην οποία υποβάλλεται ο φάκελος της επιβολής υποχρεώσεων παροχής δημόσιας υπηρεσίας σε τακτική αεροπορική γραμμή και της σχετικής διακήρυξης, συνοδευόμενος από στοιχειοθετημένη μελέτη σκοπιμότητας.

Και ενώ όλοι ανέμεναν ότι θα υπήρχε θετική εξέλιξη και η σύνδεση θα ξεκινούσε τον ερχόμενο Οκτώβριο, τα καλά σενάρια… δεν περπάτησαν και τα σχέδια φαίνεται πως πήγαν στον κάλαθο των αχρήστων καθώς άλλες πτήσεις εντάχθηκαν και το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων έμεινε ακόμη μια φορά εκτός.

Ο κ. Σιούτης εξήγησε ότι η Ένωση Ξενοδόχων είχε κάνει μεγάλη προσπάθεια προκειμένου η πτήση αυτή να γίνει πραγματικότητα καθώς η σύνδεση των Ιωαννίνων με το Ηράκλειο της Κρήτης θα έφερνε πολύ κόσμο και ταυτόχρονα θα άνοιγε το δρόμο και για νέες συνεργασίες.

«Η πτήση αυτή, θα σήμανε την έναρξη μιας νέας εποχής για τον τουρισμό και την ανάπτυξη της περιοχής μας με πολλές δυνατότητες. Θα βοηθούσε στην μετακίνηση τουριστών, φοιτητών και επιχειρηματιών ενώ θα άνοιγε ο δρόμος για την πραγματοποίηση εκπαιδευτικών εκδρομών με δεδομένο ότι θα μπορούσε να γίνει συνδυαστικός τουρισμός μεταξύ των περιοχών με ελκυστικά πακέτα», σημειώνει και συνεχίζει λέγοντας ότι εντάχτηκαν άλλες περιοχές στις άγονες γραμμές και όχι το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων.

Τέλος, ξεκαθαρίζει ότι πρέπει να υπάρξει κινητοποίηση καθώς «Η συγκεκριμένη γραμμή ήταν μία από αυτές που είχαν τεθεί στη δημόσια διαβούλευση τον περασμένο Δεκέμβριο από τότε και μετά δεν έχουμε εξελίξεις, δεν έγινε τίποτα. Καλούμε όλους τους πολιτικούς φορείς να κινητοποιηθούν και να μάθουν τι μέλει γενέσθαι με την συγκεκριμένη αεροπορική σύνδεση», καταλήγει φανερά απογοητευμένος για την τροπή που έχει πάρει η υπόθεση.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ