Διπλά δρομολόγια για την εξυπηρέτηση των πολιτών

Τοπικά

Ανταποκρίθηκε στον αιφνιδιασμό της Δευτέρας, μετά την ανακοίνωση του δήμου Ιωαννιτών, για την έναρξη των μαθημάτων από την Τρίτη, μία ώρα αργότερα από το προκαθορισμένο, το Αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων

Ανταποκρίθηκε στον αιφνιδιασμό της Δευτέρας, μετά την ανακοίνωση του δήμου Ιωαννιτών, για την έναρξη των μαθημάτων από την Τρίτη, μία ώρα αργότερα από το προκαθορισμένο, το Αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, αφού εκτελεί διπλά δρομολόγια, ούτως ώστε να εξυπηρετείται και η τακτική συγκοινωνία αλλά και τα μαθητικά δρομολόγια, ελέω της αλλαγής ώρας των μαθημάτων.

Μεγάλη ήταν η προσπάθεια που καταβλήθηκε, όπως σημειώνει ο πρόεδρος του ΔΣ Στέφανος Μουστακλής, προκειμένου να μπορέσει να εξυπηρετηθεί ένας αριθμός κοντά στους 1.300 μαθητές που μετακινούνται από και προς τα σχολεία τους με το Αστικό ΚΤΕΛ.

Όπως είπε και οι ίδιοι βρέθηκαν απροετοίμαστοι, αφού δεν ενημερώθηκαν από τον δήμο Ιωαννιτών, ούτε όμως και από την Διεύθυνση Εκπαίδευσης για την αλλαγή αυτή, αλλά το πληροφορήθηκαν από τους διευθυντές των σχολικών μονάδων, που ρωτούσαν να μάθουν ποια ώρα θα γίνουν τα δρομολόγια.

«Δεν είχαμε καμία ενημέρωση, αλλά αντιδράσαμε έγκαιρα και με λίγες μικρές εξαιρέσεις, εξυπηρετήσαμε τους μαθητές ώστε να πάνε στα σχολεία τους, στην ώρα τους, θέτοντας σε λειτουργία επιπλέον λεωφορεία, κάτι που προκαλεί μεγαλύτερη επιβάρυνση και κόστος για την εταιρεία και τους μετόχους της. Από τους διευθυντές των σχολείων μάθαμε, ότι έγινε η αλλαγή. Ούτε εμείς γνωρίζαμε, ούτε η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Ηπείρου για τα μαθητικά δρομολόγια», ανέφερε ο κ. Μουστακλής, απευθύνοντας έκκληση προς κάθε φορέα, αλλά κυρίως προς τον δήμο Ιωαννιτών, σε αντίστοιχη περίπτωση, να υπάρχει ενημέρωση.

«Εμείς θα θέλαμε ενημέρωση, όχι αφού ληφθεί η απόφαση, αλλά πριν λάβουν οποιαδήποτε τέτοια απόφαση. Θα προτιμούσαμε να μας ρωτάνε, αν μπορούμε να ανταποκριθούμε σε μία τέτοια περίπτωση και όχι να βρισκόμαστε ξαφνικά απροετοίμαστοι», κατέληξε ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ.