Δίνει «φτερά» στον τουρισμό το αεροδρόμιο του Ακτίου

Τοπικά

Ελπίδες για τη θερινή τουριστική περίοδο έδωσε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου κατά των απολογισμό πεπραγμένων του προηγούμενου έτους, στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου το μεσημέρι της Παρασκευής. Σύμφωνα με τα όσα είπε, αναμένοντα να αποδώσουν καρπούς οι συνεργασίες με αεροπορικές εταιρείες και να διασυνδεθεί το αεροδρόμιο Πρέβεζας-Ακτίου με το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και την Πολωνία. 

Αρχικά θα ξεκινήσει η διασύνδεση με το Ηνωμένο Βασίλειο με πτήσεις της Ryanair από την 1η Ιουλίου και θα συνδέουν απευθείας το αεροδρόμιο Στάνστεντ με το αεροδρόμιο Πρέβεζας-Ακτίου με συχνότητα δύο φορές την εβδομάδα. Επίσης η εταιρία Easyjet εκτός των πτήσεων από το Γκάτγουικ του Λονδίνου (6 πτήσεις την εβδομάδα τον Ιούνιο, Ιούλιο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο και 7 πτήσεις την εβδομάδα το Ιούλιο και τον Αύγουστο) και των πτήσεων από το Μάντσεστερ του Ηνωμένου Βασιλείου (2 πτήσεις την εβδομάδα από τον Ιούνιο μέχρι τον Οκτώβριο) ανακοίνωσε για τη φετινή τουριστική περίοδο νέες πτήσεις προς το αεροδρόμιο Πρέβεζας-Ακτίου. Συγκεκριμένα θα εκτελούνται δύο πτήσεις την εβδομάδα, από το Μπρίστολ, από 19 Μαΐου έως 27 Οκτωβρίου, ενώ από το Λούτον του Λονδίνου, θα εκτελούνται δύο πτήσεις την εβδομάδα, από 28 Ιουνίου έως 2 Σεπτεμβρίου.

Επιπλέον, για πρώτη φορά θα υπάρχουν πτήσεις από το Παρίσι προς το αεροδρόμιο Πρέβεζας-Ακτίου. H αεροπορική εταιρεία Transavia France ανακοίνωσε νέες πτήσεις για το φετινό καλοκαίρι προς το αεροδρόμιο Πρέβεζας-Ακτίου, πιο συγκεκριμένα από τις 3 Ιουλίου έως και τις 4 Σεπτεμβρίου θα εκτελεί από το αεροδρόμιο Orly του Παρισιού δύο πτήσεις την εβδομάδα.

Τέλος, η χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία Wizz Air ανακοίνωσε νέες πτήσεις προς το αεροδρόμιο Πρέβεζας-Ακτίου για το φετινό καλοκαίρι και από τις 11 Ιουνίου έως τις 10 Σεπτεμβρίου θα εκτελεί από τη Βαρσοβία δύο πτήσεις την εβδομάδα. 

Όσον αφορά το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων το 2021 θα συνδέεται με τη Σκανδιναβία και συγκεκριμένα για το διάστημα Μάιος –Οκτώβριος 2021έχουν προγραμματιστεί 2 εβδομαδιαίες πτήσεις από Δανία (Κοπεγχάγη και Μπίλουντ), 2 εβδομαδιαίες πτήσεις από Σουηδία (Στοκχόλμη και Γκέτεμποργκ) και 1 εβδομαδιαία πτήση από Νορβηγία.

«Συνοψίζοντας, οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες που αναπτύξαμε το 2020 αποτελούν τη συνέχεια μια πολύχρονης προσπάθειας εφαρμογής ενός στρατηγικού σχεδίου τουριστικής ανάπτυξης της Ηπείρου και η οποία θα συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια. Η Ήπειρος έχει μπει πλέον στον τουριστικό χάρτη και έχει γίνει γνωστή σαν τουριστικός προορισμός. 

Είναι γεγονός ότι προηγούμενη τουριστική περίοδο ήταν πρωτόγνωρη. Η επιδημία του κορωνοϊού έχει πλήξει τους περισσότερους οικονομικούς κλάδους, αλλά τον τουρισμό τον λύγισε κυριολεκτικά. Αισιοδοξούμε όμως, γιατί ναι μεν η Ήπειρος υπέστη μεγάλη ζημιά, όμως ήμασταν σε καλύτερη κατάσταση συγκριτικά με άλλους προορισμούς και αυτό οφείλεται στην συστηματική δουλειά που είχαμε κάνει τα προηγούμενα χρόνια, στα προγράμματα τουριστικής προβολής που είχαμε σχεδιάσει και υλοποιήσει και που είχαν διαμορφώσει μια έντονα ανοδική πορεία για τον τουρισμό της Ηπείρου.

Θα συνεχίσουμε δυναμικά σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη μας και τον ευχαριστώ για τη στήριξη του, καθώς η αειφόρος τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου, η ανάπτυξη δηλαδή που βασίζεται και υλοποιεί την προστασία και ανάδειξη του περιβάλλοντος, η δημιουργική σύνδεση του πολιτισμού με τον τουρισμό, τη γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα, η ισόρροπη κατανομή του αναπτυξιακού οφέλους σε όλες τις γωνιές της Ηπείρου και σε όλες τις εποχές του χρόνου είναι οι άξονες πάνω στους οποίους χτίζουμε το μέλλον του τόπου μας», κατέληξε στον απολογισμό του ο αντιπεριφερειάρχης. 

 

ΕΛΕΝΗ ΜΑΚΡΟΓΙΑΝΝΗ