ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΡΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΙΩΣΕΩΝ – «Κάνουμε το αυτονόητο», δηλώνει ο Ευάγγελος Καρβούνης

Τοπικά

Μεγάλη προβολή προσέλκυσε η απόφαση του διοικητή του Νοσοκομείου Χατζηκώστα να απαγορεύσει το επισκεπτήριο σε όλους μέχρι το τέλος Μαρτίου εξαιτίας της έξαρσης των ιώσεων.
Ο Ευάγγελος Καρβούνης κλήθηκε από τηλεοπτικά μέσα και σταθμούς όλης της χώρας να μιλήσει για αυτή την ανακοίνωση απαγόρευσης του επισκεπτηρίου.
Αν και πρόκειται για μια τυπική διαδικασία, η ανακοίνωση προκάλεσε αίσθηση εξαιτίας και της αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων από την εποχική γρίπη.
Ο κ. Καρβούνης κληθείς να σχολιάσει είπε ότι «έπραξε το αυτονόητο» προκειμένου να προστατεύσει τους ασθενείς που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο. Στόχος όπως είπε να προστατευτούν όλοι όσοι νοσηλεύονται σε όποια κλινική και αν βρίσκονται ενώ ήδη ο έλεγχος γίνεται ηλεκτρονικά και η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε όσους φέρουν κάρτα εισόδου.
«Αποφασίσαμε μετά από συνεννόηση και σχετικές εισηγήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών την πλήρη απαγόρευση του επισκεπτηρίου μέχρι τις 31 Μαρτίου έξαρσης των εποχικών ιώσεων» ανέφερε ο κ. Καρβούνης λέγοντας ότι η απόφαση πάρθηκε με γνώμονα «την ασφάλεια των ασθενών».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση επιτρέπεται αυστηρά η παρουσία ενός συνοδού ασθενή και μόνο με χρήση προστατευτικής ή χειρουργικής μάσκας. Με προηγούμενη απόφαση έχει απαγορευθεί το επισκεπτήριο στους χώρους της Μαιευτικής-Γυναικολογικής κλινικής ενώ στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ) το επισκεπτήριο γίνεται καθημερινά στις 14:00 διάρκειας 5 λεπτών για έναν συνοδό» ανέφερε ο διοικητής του νοσοκομείου.
Ο κ. Καρβούνης στην ανακοίνωση αναφέρει ότι σε περίπτωση παραβίασης των οδηγιών, η διοίκηση του Νοσοκομείου επιφυλάσσεται να κάνει χρήση όλων των νομίμων μέσων για την προάσπιση της υγείας των νοσηλευομένων ασθενών.
«Υπάρχουν ασθενείς που αναμένουν να χειρουργηθούν και που εξαιτίας των ιώσεων πηγαίνουν πίσω. Εμείς, θέλουμε να προστατεύουμε τους ασθενείς ώστε γρήγορα να γίνουν καλά και να επιστρέψουν σπίτι τους» κατέληξε, σημειώνοντας ότι το μεγαλύτερο ποσοστό εργαζομένων στο νοσοκομείο έχει εμβολιαστεί.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ