ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ – Στα χέρια του Υπουργείου η μετακίνηση των φοιτητών

Τοπικά

Το Υπουργείο Μεταφορών βαραίνει η ευθύνη της μείωσης του αντίτιμου του εισιτηρίου του Αστικού ΚΤΕΛ και όχι την ίδια την επιχείρηση, σύμφωνα με τον πρόεδρο Στέφανο Μουστακλή.
Ο κ. Μουστακλής έδωσε τη δική του απάντηση στις Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που την προηγούμενη εβδομάδα, σε συνέντευξη τύπου, είχαν ζητήσει από το Αστικό ΚΤΕΛ να μειώσει το κόστος του εισιτηρίου και να παρέχει δωρεάν μετακίνηση σε φοιτητές υπό προϋποθέσεις.
Ο κ. Μουστακλής, ειδικά σχετικά με το αίτημα που διατυπώνεται από τη Σύγκλητο για τη μείωση του εισιτηρίου, επισήμανε σύμφωνα με ρεπορτάζ του itv, ότι δεν υπάρχει φοιτητικό εισιτήριο 1,80 ευρώ όπως επισημαίνει η Σύγκλητος, ενώ τοποθετήθηκε σχετικά και με την κριτική που ασκείται σε σχέση με τις δωρεάν μετακινήσεις φοιτητών σε άλλα επαρχιακά πανεπιστήμια, όπως στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
«Υπάρχει μία διαφορετική πολιτική από το εκεί πανεπιστήμιο και το υπουργείο και όχι από την εταιρεία των αστικών συγκοινωνιών. Έχουμε την τύχη αυτή την περίοδο να έχουμε έναν δικό μας άνθρωπο στο υπουργείο Παιδείας, την υφυπουργό κα Τζούφη και θα ήταν χρήσιμο, να απευθυνθεί το συγκεκριμένο αίτημα προς το υπουργείο, ώστε να αναλάβει την κάλυψη του κόστους για τα φοιτητικά εισιτήρια, όπως έχει κάνει για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο», τόνισε με νόημα ο κ Μουστακλής.
«Αναφορικά με το αίτημα για δωρεάν μετακινήσεις των φοιτητών που διαμένουν σε ξενοδοχεία είναι σαφές, ότι αυτό δε μπορεί να υλοποιηθεί, γιατί είναι αρμοδιότητα και ευθύνη του Πανεπιστημίου, να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους τα παιδιά αυτά δε διαμένουν στις Εστίες και χρειάζεται να μετακινούνται συνεχώς από την πόλη προς το Πανεπιστήμιο και το αντίστροφο».
Καταλήγοντας, ο κ. Μουστακλής ανέφερε, ότι παρότι υπάρχει στενή συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές, διαχρονικά, εντούτοις στη συνεδρίαση της Συγκλήτου, όπου οι μετακινήσεις με το Αστικό ΚΤΕΛ έγιναν αντικείμενο συζήτησης, δεν υπήρξε καμία πρόσκληση προς τη διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ, να παρουσιάσει τις θέσεις της.
«Προφανώς, μας ενδιαφέρει η άποψη των φοιτητών, όπως και των πρυτανικών αρχών για το Αστικό ΚΤΕΛ. Όμως, δεν αποδεχόμαστε την εύκολη και ανέξοδη κριτική, ειδικά, όταν δε μας δίνεται η ευκαιρία να εκφράσουμε τις απόψεις μας και ειδικά, όταν δεν αναγνωρίζεται το έργο, που θεωρούμε εμείς τουλάχιστον, ότι προσφέρουμε. Μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και προσεγγίσεις, όμως έχουν γίνει μεγάλες προσπάθειες για να αντιστρέψουμε ένα κλίμα καχυποψίας και παραπόνων, που υπήρχε για πολλά χρόνια και πιστεύουμε, ότι το έχουμε καταφέρει», ανέφερε ο κ. Μουστακλής.