«Απογυμνωμένη» η Ήπειρος από εναέρια μέσα και προσωπικό

Τοπικά

Συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηπείρου σε άλλες περιοχές της χώρας για την κατάσβεση πυρκαγιών

Εννέα πυροσβεστικά οχήματα, 40 πυροσβέστες και τα τρία ελικόπτερα πυρόσβεσης που καλύπτουν επιχειρησιακά την Ήπειρο βρίσκονται το πρωί της Δευτέρας μακριά από τις βάσεις τους παρέχοντας συνδρομή σε άλλες περιοχές της χώρας για την κατάσβεση πυρκαγιών.

Η συνδρομή των πυροσβεστικών υπηρεσιών είναι αυτονόητη, αλλά με τις συνθήκες που επικρατούν και στην Ήπειρο, το πρώτο που εύχονται όλοι είναι να μην προκύψει κάποια μεγάλη πυρκαγιά γιατί τότε τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα.

Ένα τέτοιο περιστατικό λίγο έλειψε να αποτελέσει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία, σε δασώδη περιοχή μεταξύ Φούρκας και Αγίας Παρασκευής στην Κόνιτσα, το απόγευμα της Κυριακής, η οποία όμως κατασβήστηκε το βράδυ από την Πυροσβεστική. Το σημείο, όμως, όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, γεννά πολλές υποψίες για εμπρησμό και η έρευνα του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με την ανεπίσημη ενημέρωση στις 11.00 της Δευτέρας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηπείρου έχουν διατεθεί για συνδρομή σε άλλες περιοχές της χώρας οι εξής δυνάμεις:

  • 4 οχήματα με 16 πυροσβέστες (δύο βάρδιες) για την πυρκαγιά στη Ρόδο
  • 5 οχήματα με 10 πυροσβέστες για την πυρκαγιά στην Κέρκυρα
  • Μία ομάδα του ΕΜΟΔΕ (δασοκομάντος) με 7 άτομα στα Δερβενοχώρια
  • Μία ομάδα του ΕΜΟΔΕ (δασοκομάντος) με 7 άτομα στην Κέρκυρα

Το ελικόπτερο πυρόσβεσης που σταθμεύει στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, όπως επίσης το ελικόπτερο του Ακτίου και το ελικόπτερο της Κοζάνης, επιχειρούν και τα τρία στην Κέρκυρα, μαζί με τα δύο αεροσκάφη PZL που εδρεύουν στο νησί, αλλά είναι δύσκολο να κάνουν ρίψεις στα απόκρημνα σημεία του Παντοκράτορα όπου βρίσκεται η πυρκαγιά.

 

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ