Απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση στην Πυρσινέλλα

Τοπικά

Όλα έτοιμα για να ξεκινήσει ένα ακόμη έργο στην «καρδία» της πόλης που αφορά την βελτίωση πεζοδρομίων.

Ο λόγος για την οδό Πυρσινέλλα, μια από τις πιο κεντρικές οδούς των Ιωαννίνων.

Για το επόμενο διάστημα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση από το κτίριο της Περιφέρειας προς την πλατεία Πάργης της οδού Πυρσινέλλα.

Όπως εξήγησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Αρλέτος «η απαγόρευση γίνεται καθώς θα ξεκινήσει η εκτέλεση του έργου διαμόρφωσης της οδού που έχει χρονικό ορίζοντα 8 μηνών».

Η κίνηση των πεζών θα γίνεται μέσω εργοταξιακής σήμανσης. Οι παρεμβάσεις που ξεκινούν περιλαμβάνονται στο έργο «αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων και πλατειών» με προϋπολογισμό 600.000 ευρώ.

Το αντικείμενο του έργου

Αντικείμενο του έργου αποτελεί η αναβάθμιση σημαντικών δρόμων του κεντρικού οδικού δικτύου της πόλης και συγκεκριμένα των οδών Πυρσινέλλα, Σμύρνης και Ακαδημίας (από Ναπολέοντος Ζέρβα έως Αράπη).

Το έργο που θα εκτελεστεί διασφαλίζει:

– Την ασφαλή και απρόσκοπτη κίνηση των οχημάτων επί των οδών, μειώνοντας τους χρόνους καθυστέρησης.

– Την ασφαλή και απρόσκοπτη κίνηση των πεζών, μέσω της διαπλάτυνσης των πεζοδρομίων και των διαβάσεων που θα κατασκευαστούν.

– Την ασφαλή μετακίνηση και τη δημιουργία θέσεων parking για άτομα με ειδικές ανάγκες.

«Ο σχεδιασμός της αναμόρφωσης στηρίχθηκε στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και στην ιεράρχηση που κάνει για την κυκλοφοριακή οργάνωση του οδικού δικτύου στο κέντρο της πόλης» υπογράμμισε ο κ. Αρλέτος.

Κληθείς να απαντήσει σε αυτά που η αντιπολίτευση καταλογίζει στην δημοτική έργα για «έργα κορδέλας…», ο κ. Αρλέτος δήλωσε πως η δημοτική αρχή είναι ικανοποιημένη με τα έργα που προωθεί και θέλει να αφήσει στην πόλη εξηγώντας πως «στα έργα κόβονται και κορδέλες…».

Τέλος, επανέλαβε ότι η όχληση των πολιτών θα είναι προσωρινή αλλά το έργο μόνιμο.