Ανοίγει ο δρόμος για τον μεγάλο δακτύλιο

Τοπικά

Ο μεγάλος δακτύλιος, Κόμβος Πανηπειρωτικού Σταδίου- Κόμβος Βογιάνου, έχει προϋπολογισμό 24,7 εκατομμυρίων ευρώ

Σημαντική εξέλιξη για ένα πολύ σημαντικό έργο της πόλης των Ιωαννίνων προχώρησε στην χθεσινή συνεδρίαση της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, εξέλιξη μετά από την ακύρωση των προδικαστικών προσφυγών που είχαν γίνει, ανοίγοντας έτσι τον  δρόμο ώστε μέσα στο επόμενο δίμηνο να έχει υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου.

Ο μεγάλος δακτύλιος, Κόμβος Πανηπειρωτικού Σταδίου- Κόμβος Βογιάνου, έχει προϋπολογισμό 24,7 εκατομμυρίων ευρώ και είναι ενταγμένος στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος».

Ο οδικός άξονας ξεκινά από τον ήδη κατασκευασμένο ισόπεδο κυκλικό κόμβο στην συμβολή της λεωφόρου Γεννηματά με την οδό Βογιάνου και καταλήγει στην συμβολή της οδού πρόσβασης προς το Πανηπειρωτικό Στάδιο.

Έχει συνολικό μήκος 4.360 μέτρα. Στο οδικό δίκτυο, εκτός της κεντρικής αρτηρίας, περιλαμβάνονται παράπλευροι και κάθετοι οδοί, καθώς και επτά ισόπεδοι κυκλικοί κόμβοι, μέσω των οποίων διασφαλίζεται η ασφαλής σύνδεση και εξυπηρέτηση των παρόδιων οικισμών.

Σε όλο το μήκος της οδού, επί της κεντρικής νησίδας, των παράπλευρων νησίδων και στους ισόπεδους κυκλικούς κόμβους προβλέπεται φύτευση. Το έργο περιλαμβάνει επίσης παρεμβάσεις αποστράγγισης καθώς και εργασίες μεταφοράς των δικτύων του ΔΕΔΔΗΕ.

Τέλος κατά μήκος της οδού προβλέπεται η εγκατάσταση οδικού ηλεκτροφωτισμού με Σύστημα Τηλεδιαχείρισης.

Ο αντιδήμαρχος έργων Γιώργος Αρλέτος υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομών στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων. Η ολοκλήρωσή του θα δώσει εύκολη και γρήγορη πρόσβαση και θα συμβάλλει στην αποσυμφόρηση του κεντρικού άξονα της εισόδου της πόλης και της Λεωφόρου Δωδώνης.

«Ο μεγάλος δακτύλιος σε συνδυασμό με την πλήρη ανακατασκευή της Λεωφόρου Νιάρχου και τα υπόλοιπα έργα που δρομολογούνται, όπως οι κόμβοι, απαντούν όχι μόνο στα σημερινά προβλήματα αλλά και σε αυτά των επόμενων ετών. Συμπληρώνουν τις απαραίτητες υποδομές της πόλης και αναβαθμίζουν σημαντικά την ποιότητα ζωής. Εκτιμούμε ότι μέχρι το τέλος του έτους το έργο του μεγάλου δακτυλίου θα έχει περάσει στην φάση της κατασκευής» υπογράμμισε ο κ. Αρλέτος.