ΑΛ. ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ-Έκκληση προς τους πολίτες για τήρηση των μέτρων

Τοπικά

Ο περιφερειάρχης Ηπείρου απευθύνει έκκληση ειδικά σε όσους πρόκειται να επισκεφθούν περιοχές της Ηπείρου κατά την εορταστική περίοδο, να τηρήσουν σχολαστικά τα μέτρα

Αντίστροφα μετράμε για τα Χριστούγεννα και η αγωνία επιστημόνων αλλά και τοπικών αρχών μεγαλώνει καθώς αναμένεται να μετακινηθεί κόσμος από νομό σε νομό παρά τις σκληρές απαγορεύσεις που έχουν τεθεί σε ισχύ.

Ο περιφερειάρχης Ηπείρου ενόψει αυτής της μετακίνησης αλλά και των κινδύνων που ελλοχεύουν απευθύνει έκκληση στους διαμένοντες στην Ήπειρο και ειδικά σε όσους πρόκειται να επισκεφθούν περιοχές της κατά την εορταστική περίοδο, να τηρήσουν σχολαστικά τα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του κορωναϊού.

«Παρακαλώ, τον καθένα να σεβαστεί πρώτα τον εαυτό του και μετά τους γύρους του και ειδικά τα ευπαθή άτομα και την οικογένειά του», υπογράμμισε.

Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την ανησυχία του για μετακινήσεις από άλλες περιοχές, καθώς ενδέχεται να προκαλέσουν ζητήματα, λέγοντας: «ενώ πάμε άριστα στην Ήπειρο, τώρα που άρχισε και έρχεται κόσμος από Αθήνα, Θεσσαλονίκη κ.ά., μπορεί να προκληθούν προβλήματα. Δεν μπορεί αυτό που έχουμε καταφέρει από τα τέλη Οκτωβρίου μέχρι σήμερα στην Ήπειρο να το τινάξουμε στον αέρα».

Αναφορά έκανε και στις μετακινήσεις Ομογενών προς την Αλβανία: «Για μένα- είπε- υπάρχει σοβαρό θέμα, αφού απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός νομού, να έρχονται τώρα από την Αθήνα και να περνάνε στη Βόρειο Ήπειρο. Εγώ είμαι δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους, αλλά δεν μπορεί σε ένα χώρο, τόσο επιβαρυμένο (επιδημιολογικά) να περνάει τόσος μεγάλος αριθμός κόσμου και αύριο να γυρίσουν ξανά για να πάνε στον τόπο που εργάζονται και διαμένουν. Θα δημιουργηθεί τεράστιο θέμα».

Καταληκτικά ζήτησε να αποφευχθούν αυτές οι διαδρομές, γιατί όπως επεσήμανε: «είμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ο καθένας πρέπει να το καταλάβει. Όλοι πρέπει να προσέχουμε γιατί οι καταστάσεις στην περιοχή μας δεν διέφεραν από τη γειτονική Κοζάνη, τη Θεσσαλονίκη κ.ά. που σήμερα είναι σε καθολικό Lockdown».

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ