Αγνή Νάκου: Σταδιακή αποκλιμάκωση και «αντίο» στις μάσκες

Τοπικά

Η Αγνή Νάκου για την πορεία της πανδημίας

Σταδιακή είναι η αποκλιμάκωση του αριθμού των κρουσμάτων και στην περιοχή μας σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Άγνη Νάκου. Η κα. Νάκου μίλησε για την συνολική εικόνα στην περιοχή για να υπογραμμίσει ότι χρειάζεται προσοχή και όχι εφησυχασμός.

«Βλέπουμε και στην περιοχή μας μια σταδιακή αποκλιμάκωση στον αριθμό κρουσμάτων αλλά χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί και να αποφεύγουμε τον συνωστισμό» είπε η κα. Νάκου.

Ανέφερε σχετικά πως «ο κόσμος συζητάει για την άρση του μέτρου της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους. Είναι λογικό καθώς έχει κουραστεί γιατί συμπληρώθηκαν δύο χρόνια. Έχει δίκιο», σημείωσε και συμπλήρωσε «έχουμε βιώσει όλα τα στάδια της πανδημίας. Ζητάνε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα», είπε για να επισημάνει πως «χρειάζεται να λαμβάνονται σταδιακά οι αποφάσεις όπως και τώρα».

Από το Σάββατο «ελευθέρας» στους εξωτερικούς χώρους

Την ίδια ώρα δόθηκε το «πράσινο φως» για την άρση της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, η οποία προτείνει την άρση του μέτρου υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους από το Σάββατο 5 Μαρτίου.

Οι ειδικοί συμφώνησαν να σταματήσει η χρήση μάσκας να είναι υποχρεωτική στους εξωτερικούς χώρους, ωστόσο έκαναν ισχυρή σύσταση για τη χρήση της σε χώρους με συνωστισμό, ειδικά για άτομα με παράγοντες κινδύνου σοβαρής νόσησης και ανεμβολίαστους.